Цените на газовия пазар в Европа не могат да бъдат възстановени 

Европейските пазари са пренаситени с газ и дори газовия приток от Русия да се ограничи не се очаква възстановяване на цените, съобщява „World Oil“. 

Ограничителните мерки, свързани с овладяването на пандемията от коронавирус доведоха до рекордно ниско търсене, което доведе до заливане на европейския пазар с природен газ.

„Търсенето на природен газ е много слабо и ниските цени сигнализират, че доставките трябва да бъдат прекъснати“, коментира газовия анализатор Тревър Сикорски, цитиран от „Инвестор“. Според него тази тенденция ще се задържи. 

САЩ обявиха, че военните учения в Европа ще бъдат частично подновени

Военните учения в Европа ще бъдат частично подновени, това обявиха от американската армия, съобщава Франс прес.

Заради пандемията от Covid-19 най-голямото американско военно разгръщане на континента за последните 25 години "Защитник на Европа 20" беше замразено. Преди това бяха мобилизирани около 4000 американски военни, военна техника и други ресурси необходими за учението.

За да бъдат използвани оптимално тези ресурси през следващите месеци ще бъдат извършени други операции, съобщават от Пентагона.

Майк Помпео: "Края на Втората световна война не донесе свобода на цяла Европа"

Отбелязвайки 75-годишнината от края на Втората световна война през 2020 г., държавния секретар на САЩ  Майк Помпео  в съвместно изявление с външните министри на България, Чешката република, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния и Словакия заявиха, че победата на съюзниците не е донесла свобода на цяла Европа.

Ние отдаваме почит на жертвите и на всички войници, които се бориха за победата над нацистка Германия и сложиха край на Холокоста, но края на Втората световна война не донесе свобода на цяла Европа, каза държавния секретар.

Заради COVID-19 плануваното военно учение „Защитникът на Европа 2020“ няма да бъде реализирано

Заради пандемията от COVID-19 най-голямото военно учение „Защитникът на Европа 2020“, което трябваше да се проведе на континента с военни части на САЩ няма да бъде реализирано по план, това съобщават от Командването на силите на САЩ в Европа.

В учението трябваше да участват 20 000 войници и 33 000 единици бойна техника. Прехвърлянето на войници и бойна техника от САЩ към Европа започна още през януари.

Маневрите "Защитник на Европа 2020" будят безпокойство в Русия

Вчера генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг увери, че предстоящото голямото прехвърляне на американски и съюзнически войски в Източна Европа като част от военно учение през май не е насочено срещу Русия.

НАТО няма да разполага собствени ракети в Европа

Генералният секретар на НАТО Йeнc Cтoлтeнбeрг заяви, че Северноатлантическият алианс няма да отговори на Русия чрез разполагане на нови ракети в Европа.

"Що се отнася до ракетите 9M729, ние като отговор ще работим по системите за ПВО и ПРО, над конвенционалните оръжия, за засилване на състоянието на бойна готовност и за ускорена тревога в случай на изстрелвания", каза той пред ДПА. 

Нов енергиен проект за европейските пазари

 

Нов енергиен проект за пазарите на Европа е на път да бъде стартиран, като очакванията са инвecтициoнният плaн зa гaзoпpoвoда дa бъдат нaлицe в cлeдвaщитe двe гoдини.

Става въпрос за нacĸopo oтĸpити гaзoви нaxoдищa в Cpeдизeмнoмopиeтo, които ще достигнат европейските държави чрез изграждане на 1900-ĸилoмeтpoвo тpace пpeз Гъpция и Итaлия. Πpoeĸтът щe бъдe изпълнeн пoд фopмaтa нa пapтньopcтвo мeждy ІGІ Роѕеіdоn, Dера и Еdіѕоn,cъoбщaвaт от blооmbеrg. 

Манфред Вебер посочи България за пример на Европа

 

Вчера се проведе Националната предизборна среща на ГЕРБ. Бойко Борисов отново заслужи внимание със своя опростен изказ и бащинско отношение в речта си към членовете на партията и тя бе широко разпространена. Не по-малко внимание обаче заслужава и посланието на водещият кандидат на ЕНП Манфред Вебер пред общността на ГЕРБ.

Германия против превъоръжаване в Европа

 

В интервю пред ДПА германският външен министър Хайко Маас каза, че Европа в никакъв случай не трябва да води дебат за превъоръжаване.

Ако ключовият договор за ядрени ракети със среден обсег от времето на Студената война бъде анулиран, Германия ще се противопостави на всякакви действия по разполагане на нови ракети в Европа.