Германски бизнесмен продавал военни части на Русия

 

Германски бизнесмен е арестуван по подозрение, че е доставял части на руските военни в нарушение на санкциите на Европейския съюз срещу страната, предадоха от Асошейтед прес.

Полша иска репарации и от Русия за щетите от Втората световна война

Лидeрът нa упрaвлявaщaтa пoлcкa пaртия „Прaвo и cпрaвeдливocт“ Ярocлaв Кaчинcки зaяви, чe овен Германия и Русия дължи на Полша обещетение за щетите от Втората световна война, предадоха от EA Daili.

За сега нама признаци исканията на Полша да бъдат удоволетворени, но Качински смята, че те "нямат краен срок" и  cтрaнa щe прoдължи дa нacтoявa зa пoлучaвaнeтo им.

В интервю за берлинският вестник Bild полският политик казва, че за разлика от Германия, в която днес има демократично избрано правителство и действат законите и моралът, за Русия не може да се каже подобно нещо.

Франция кара ЕС да наложи данък на американските дигитални гиганти

На 1 януари 2019 година Франция въведе ставка от 3 процента върху оборота на дигиталните гиганти "Гугъл" (Google) и "Амазон" (Amazon) във Франция.

В отговор Вашингтон заплаши, че ще увеличи митата за вноса на френски стоки, което ще нанесе сериозен удар върху френското лозарство и винарство.

Ляв германски депутат иска контрасанкции за САЩ заради „Северен поток 2“

 

Депутатът на фракцията "Левите" в Бундестага Александър Ной заяви, че Европа не се нуждае от втечнен газ от САЩ. Той иска да се наложат и контрасанкции срещу САЩ в отговор на заплахите за санкциониране на европейски фирми, участващи в изграждането на руския газопровод „Северен поток 2“

Германия погази правилата на ЕС заради „Северен поток 2“

 

Германският парламент премахна едно от последните препятствия пред руския газопровод „Северен поток 2“, като прие закон, който заобикаля правилата на ЕС. Те забраняват един и същи търговец да е едновременно производител и доставчик на газ. Това няма да важи за „Северен поток 2“ и по този начин „Газпром“ вече може безпрепятствено да довърши 1125 километровия газопровод, който ще доставя газ директно в Германия.