Отравянето на Навални може да спре проекта „Северен поток-2“

След покушението срещу лидера на руската опозиция Алексей Навални, в Германия се заговори за нови санкции срещу Русия, включително и срещу газопровода „Северен поток-2“.

Навални е настанен за лечение в берлинската клиника „Шарите“, от където съобщиха, че в организма му са открити следи от отрова. Това предизвика широка дискусия сред политическите среди и медиите в Германия.

Според руски експерти Навални има диабет тип 1 и е изпаднал в диабетна кома

Руският опозиционер Алексей Навални, вчера беше приет в тежко състояние в болница в сибирския град Омск. Той беше свален в безсъзнание от самолета на път за Москва.

Неговата говорителка Кира Ярмиш съобщи, че той се е почувствал зле по време на полета от сибирския град Томск за Москва и се е наложило извънредно приземяване в Омск.

В "Туитър" Ярмиш написа, че най-вероятно Навални е бил отровен с чай на летището, тъй като той не е приемал никаква друга храна или течност. 

Путин стартира гласуването за промени в конституцията

От днес започва гласуването на референдума в Русия за промени в конституцията, които биха осигурили на Владимир Путин възможност за нови мандати, както и допълнителни правомощия на правителството.

Официалната дата за референдума е първи юни, но за някои региони той ще бъде предварителен, за да се избегнат струпвания. Освен в някои секции от днес хората ще могат да гласуват и дистанционно.

Русия се готви за Парада на победата въпреки пандемията

Русия няма намерение да отмени Парада на победата, планиран за 9 май, независимо от нарастващите случаи на коронавирус и блокираните в своите апартаменти 12 милиона московчани заради режима на карантина, влязъл в сила в Москва и региона, предадоха от “Гардиън”

Полицията в Русия обискира над 150 жилища и офиси на опозиционери в 39 града

 

Полицията е извършила днес на цялата територия на Русия най-малко 150 обиска в жилища и канцеларии на привърженици на известния опозиционер Алексей Навални. Това съобщи в социалните мрежи Леонид Волков, известен привърженик на опозиционния лидер.

Близки на руския опозиционер Навални подозират, че е бил тровен в килията

 

Близки на известният руски опозиционер Алексей Навални се опасяват, че той е бил тровен с неизвестно вещество в килията. Те изразиха своите подозрения след като Навални бе преместен от ареста в болница заради „странна алергия“.

Полицията в Москва отново арестува опозиционера Навални

 

Руският опозиционер Алексей Навални отново е бил задържан от полицията. Това съобщава самият той в Инстаграм, цитиран от Ройтерс и Франс прес. Според информацията Навални е бил арестуван сутринта, когато излиза. от дома си за редовния си джогинг. „Хората са прави като казват, че спортът не винаги е полезен за здравето“, иронично коментира Навални.