Правителството не предвижда нови ограничения въпреки увеличението на броя на заразените с COVID-19

"Задачата ми е да ви опазя живи - край!" - думи на премиерът Бойко Борисов от средата на април, когато България беше в извънредно положение, а заразените с коронавирус бяха 735, починали - 36, излекувани - 105.

"Всички мои колеги, които се правеха на бабаити, сега като хилядите трупове ги слагат по найлонови чували и няма къде да ги погребат, ние, Господ да е с нас /б.р. - прекръства се/, така да минем. Така че, ще започвам и свършвам с едно - искам да запазим българите живи и здрави", каза тогава Борисов.

Бойко Борисов: "Демокрацията е за дисциплинираните"

Извънредната обстановка в България беше продължена до 15 юли на заседание на Министерския съвет, където премиерът Бойко Борисов изложи своите мотиви в подкрепа на това решение.

С гневен тон, предизвикан от „недисциплинираните“ българи Борисов коментира:

Борисов обмисля да спасява печалбата на сивия сектор

До момента в България икономическите мерки за справяне с кризата основно се предлагат, а приложението им все още не се усеща. 

Безработицата расте, хората изнемогват, а спасителните мерки така и не идват. Приетата и така нашумяла мярка 60/40, която трябваше да спасява работните места и бизнеса на най-потърпевшите браншове, вече подлежи на обсъждане за промяна.

Борисов разпореди уволнението на ръководството на ББР

Проблемът със скандално отпуснатия кредит в размер на 75 млн. лв. от Българска банка за развитие (ББР) на дружество, свързано с колекторската фирма "С.Г. груп" беше решен бързо и по „царски“ от премиера Борисов.

След като публично изясни, че нито той, нито Дончев, нито финансовият министър Владислав Горанов са били запознати с казуса около отпускането на въпросния кредит той разпореди на икономическия министър, който е принципал на банката, незабавно да освободи борда на директорите и изпълнителния директор на банката.

Борисов рапортува на Путин за мерките в страната срещу разпространението на COVID-19

От правителствената информационна служба съобщиха, че българският премиер Бойко Борисов е провел разговор с руския си колега Владимир Путин.

Сурова, весела година!

 

Според премиера Бойко Борисов изпращаме добра година, а неотдавна на церемонията по награждаването на "Мистър и Мисис Икономика" той отбелязя, че през последните 10 години България върви все нагоре. Като доказателство Премиерът цитира данни от Световната банка, според които България отбелязва сериозен ръст.

Тенденцията за разтеж изглежда ще продължи и през новата година.

От първи януари се увеличава цената на водата в почти цялата страна. 

Борисов и Тръмп ще обсъдят зловредното руско влияние в България

 

Премиерът Бойко Борисов ще се срещне в американския президент Доналд Тръмп на 25 ноември в Белия дом. За това съобщават официално от посолството на САЩ в България.

Русия блокира четвърт Черно море за военни учения, Борисов говори за платноходки и фериботи

 

Министър-председателят Бойко Борисов повтори пред руския премиер Дмитрий Медведев старата си теза, че Черно море трябва да остане зона за търговия, туризъм, платноходки и фериботи. Двамата премиери разговаряха в Туркменистан, където се провежда Каспийския икономически форум.