Борисов призова да се обединим около неговия рестарт

Премиера Борисов ни поздрави по случай Съединението. Казаното от него в повечето случаи не заслужава внимание защото или е тъпа „смешка“, или е лъжа, или само той си го разбира, но е изумително как всеки път и при всеки повод не пропуска да възвеличае себе си и да ни убеди, че той е най-добрия. В това си обръщение също не пропусна да изтъкне своята незаменимост.

От профила си във „facebook“ той написа:

Масови протести в цялата страна и сблъсаци в София

Новият политически сезон започна с масови протести в цялата страна. Докато народните представители заседаваха в новата пленарна зала на Народното събрание, отвън хората не спираха да скандират оставка. Напрежението ескалира, когато полицията атакува протестиращи, които се опитваха да обърнат камион на жандармерията и да пробият блокадата. Униформените започнаха да пръскат хората с газ. Има пострадали и от двете страни включително екип на bTV. Има и арести. На брифинг полицията заплаши, че ако напрежението ескалира ще отговори с физическа сила.

Борисов се раздея с най-раболепния си министър-Данаил Кирилов

Емблематичния за кабинета Борисов министър на правосъдието Данаил Кирилов подаде оставка. Това стана ясно след изнесена информация от пресцентъра на Министерски съвет. Кирилов се е срещнал с премиера Борисов и след разговора е депозирал своята оставка. Дали тя ще бъде приета зависи от коалиционните партньори на премиера, с които той предстои да говори.

Борисов: „Когато се обръща посоката, винаги е трудно и предизвиква бунтове, революции, раздразнение...“

Премиерът Борисов, чиято оставка стои на дневен ред повече от месец сред хиляди българи, протестиращи всеки ден за това, продължава да игнорира случващото се на родна земя и да си „кара с двеста“ по план.

Той е на посещение в Гърция, където днес беше подписано споразумение между „Булгартрансгаз“ ЕАД и „Газтрейд“ С.А. за покупко-продажба на акции за терминала за втечнен газ до Александруполис.

Борисов и Лукашенко с еднакъв сценарии в опит да запазят властта

В опит да успокои протестиращите, беларуският президент Александър Лукашенко обяви, че ще направи промени в конституцията, като е готов да се откаже от част от пълномощията си.

"Нужна е нова конституция. Предложиха ми два варианта. Отхвърлих ги, защото се различават малко от действащата, работи се по трети. Елате, седнете и работете върху конституцията, и ще я внесем на референдум. И ще предам правомощията си, съгласно конституцията. Но не под давление и не чрез улицата", каза той.

Борисов със зъби и нокти брани властта си

Министър председателят Борисов за пореден път доказа на хората, че на всяка цена иска да запази властта си и за сега няма никакво намерение да подава оставка.

След като не можа да успокои протестиращите с обещаните „мазнинки“, които смята да раздаде от фискалния резерв, Борисов реши, че ще прави ре-старт на системата. Вчера доста превъзбудено обяви новия си план - да свика Велико народно събрание (ВНС), което да направи промени в Конституцията, като обеща, че само ако бъде гласувано и прието свикването на ВНС ще подаде оставка.

На какво е способен Борисов, за да запази властта си...

След поредния 31-и протест в София остават блокирани трите ключови кръстовища на Орлов мост, на кръстовището пред Софийския университет и пред Министерския съвет. Проливният дъжд не пречупи волята на хората за пореден път да поискат оставката на корумпираното правителство и главният прокурор на страната.

Мутри на ГЕРБ блъскат, обиждат и чупят телефона на журналистка

Днес в "София Тех Парк" се състоя Национална конференция на ПП ГЕРБ. Освен с обичайното хвалебствено изказване на Бойко Борисов за това какво е направил за България, събитието ще бъде запомнено с нападението над журналистката от "Свободна Европа" Полина Паунова.

Здрави момчета, прикрити зад маски, част от тях носещи баджове, блъскаха, обиждаха и захвърляха телефона на журналистката от "Свободна Европа".

Правителството не обмисля оставка, обмисля увеличение на заплатите в държавните администрации

Коалиционния съвет състоял се на 27 юли е подготвил проект на постановление, с  което от септември се предвижда повишение на заплатите с до 30% на „администрации, които са натоварени с дейности по овладяване на пандемията и последствията от Covid-19, включително за служители на първа линия, чиито задължения включват обслужване и контрол „на терен“, с пряк контакт с други лица.

Става дума за администрации, в които основните заплати на служителите са по-ниски в сравнение с други институции, въпреки значителния обем на отговорностите им и прекия риск за здравето.“

Борисов ще раздава "мазнинки" от фискалния резерв

Изминаха 19 дни, в които протестиращи от цяла България искат оставката на кабинета Борисов и главният прокурор Иван Гешев. Хората не искат вече мутренски модел на управление, не искат неграмотни държавници и калинки във влстта, не искат фигури като Ахмед Доган, Дилян Пеевски и други подобни да стоят над правилата и законите и да определят реда в държавата.