Борисов призова да се обединим около неговия рестарт

ББ цар

Премиера Борисов ни поздрави по случай Съединението. Казаното от него в повечето случаи не заслужава внимание защото или е тъпа „смешка“, или е лъжа, или само той си го разбира, но е изумително как всеки път и при всеки повод не пропуска да възвеличае себе си и да ни убеди, че той е най-добрия. В това си обръщение също не пропусна да изтъкне своята незаменимост.

От профила си във „facebook“ той написа:

„...Винаги съм смятал, че трябва да използваме поуките на миналото, за да решаваме проблемите си днес. Сега желанието за ново начало отново е факт. Справедливост и по-добро бъдеще се постигат със средствата на демокрацията, когато най-силно се чува гласът на разума и когато надделява волята на нацията .“ Дотук добре, а после продължава: „ Този процес не се изчерпва със смяната на един управляващ с друг. Затова предложих и конкретен план за рестарт. Кауза, около която си струва да се обединим. И която може да ни изведе от един труден момент. Точно както преди 135 години - защото Съединението прави силата!"

Борисов ни казва, че не може да имаме справедливост и по-добро бъдеще без него, „този процес не се изчерпвал със смяната на един управляващ с друг“. По тази логика да не бяхме вдигали ръка срещу султана или защо изобщо свалихме Тодор Живков, след като според Борисов е достатъчно султана или диктатора или мутрата да предложат конкретен план за рестарт и кауза, около която „си струва“ да се обединим. И пак той „спасителя “да ни изведе от трудния момент (трудния момент, в който незнайно как сме попаднали). 

Този, който раздели родители от деца, прокудвайки едните зад граница да търсят препитание и развитие. Този, който изправи полиция срещу протестиращи. Този, който поощрява тези които му се кланят и „размазва“ тези, които не го „зачитат“ и не се съобразяват с него, същият този Борисов използва светлия български празник и призовава да се обединим, но не около нещо друго, да се обединим около неговия рестарт – той Борисов иска да започне отново!!!