Борисов: „Когато се обръща посоката, винаги е трудно и предизвиква бунтове, революции, раздразнение...“

Борисов Мицотакис

Премиерът Борисов, чиято оставка стои на дневен ред повече от месец сред хиляди българи, протестиращи всеки ден за това, продължава да игнорира случващото се на родна земя и да си „кара с двеста“ по план.

Той е на посещение в Гърция, където днес беше подписано споразумение между „Булгартрансгаз“ ЕАД и „Газтрейд“ С.А. за покупко-продажба на акции за терминала за втечнен газ до Александруполис.

На официалната церемония, състояла се в Атина той заяви, че България и Гърция стават основен енергиен хъб, като двете страни ще могат да получават газ от всички краища на света и по този начин ще допринесат за енергийната диверсификация в региона.

Разбира се това, което казва Борисов винаги се различава от фактическата действителност и отговаря на истината само до някъде.

Той подчерта, че до момента газовите потоци са били от Изток на Запад, от Север на Юг  с компресори, които са бутали втечнения газ само в една посока, но с инвестициите, които е направила България е обърнала реверсите.

„Когато се обръща посоката, винаги е трудно и предизвиква бунтове, революции, раздразнение...“, вметна между другото премиера.

С това изречение може би Борисов „хитроумно“ се опитва да замаже обтегната обстановка в България и нестихващите протести и да успокои евентуалните бъдещи гръцки инвеститори, преструвайки се, че протестите не са защото той е мутра и корупцията в страната е всеобхватна, а защото той е реформатор, който обръща посоката и това всъщност предизвиква бунтовете и недоволството у хората.

Борисов казва „Турски поток“ в България се нарича „Балкански поток“ и няма общо със плановете на Русия. България е основен енергиен разпределител на газ от всички краища на света и допринася за диверсификацията в региона. Той казва, че е демократ и реноватор, но българите не искат да обръщат посоката затова протестират, но той няма да отстъпи! Само той може да управлява, другите ще счупят държавата! Той каза, че няма да даде дори на собствената си дъщеря да управлява, въпреки, че говори английски.

Той каза!