На какво е способен Борисов, за да запази властта си...

Чекмеджето на Борисов

След поредния 31-и протест в София остават блокирани трите ключови кръстовища на Орлов мост, на кръстовището пред Софийския университет и пред Министерския съвет. Проливният дъжд не пречупи волята на хората за пореден път да поискат оставката на корумпираното правителство и главният прокурор на страната.

След полунощ около 300 протестиращи останаха на блокирания Орлов мост в очакване столичната полиция да предприеме акция за раздигне на барикадите, каквато заявка направи шефът на СДВР Георги Хаджиев. Върху пейките, които се използват като заграждение, протестиращите поставиха надписи "Аз съм жив щит" и "Оставка". Акция на полицията тази нощ обаче нямаше.

Обстановката на блокадите е спокойна, прави впечатление, че липсва полицейско присъствие. 

След всички скандални истории около Борисов, за които не се проведе разследване, което затвърди силната зависимост на прокуратурата с режима, министър председател и прокурор  продължават спокойно да изпълняват своите функции, така, както намират за добре.

Гласовете на хилядите протестиращи от цялата страна и чужбина се игнорират, нещо повече корупционния апарат започна противодействие. Зависимите от властта медии вече се опитват да прокарват идеята, че група платени демонстранти нарушават реда в столицата като пречат на останалите граждани да се предвижват нормално.

Инициират се жалби в полицията заради блокираните кръстовища и се използват в подкрепа на полицейските акции.

Борисов не спира своята пиар акция обикаляйки с джипката, за да показва какво е построил и как му се радват хората.

На фона на всичко това премиера съобщи колко пари ще раздаде и какви мерки ще предприеме, за да оправи катастрофиралата икономика. Отпусна по 50 лева за три месеца на пенсионерите.

Подпомогна дори туризма като напълни някои хотели в край морето с хора, на които бяха раздадени ваучери за безплатна почивка.

Помисли и за администрацията като обяви увеличение на заплатите с 30%.

На какво ли още е способен Борисов само и само да запази властта си?