Борисов със зъби и нокти брани властта си

Борисов-рестарт

Министър председателят Борисов за пореден път доказа на хората, че на всяка цена иска да запази властта си и за сега няма никакво намерение да подава оставка.

След като не можа да успокои протестиращите с обещаните „мазнинки“, които смята да раздаде от фискалния резерв, Борисов реши, че ще прави ре-старт на системата. Вчера доста превъзбудено обяви новия си план - да свика Велико народно събрание (ВНС), което да направи промени в Конституцията, като обеща, че само ако бъде гласувано и прието свикването на ВНС ще подаде оставка.

Интересен подход, но едва ли ще заблуди някого. При свикването на ВНС се прекратява мандата на НС и ВНС започва работа със старото правителство, което може и да е в оставка, не се назначава служебно правителство. Заседанията на Великото народно събрание може да продължат години наред, докато се занимава с проекта за нова Конституция, а през това време ще работи съществуващото правителство, пък било то и в оставка. А след разпускането му отново не се назначава служебно правителство, до избирането на ново Народно събрание и избирането на ново правителство.

С това свое ново „хитроумно“ предложение Борисов подсигурява на себе си и своето правителство още години наред във властта.

Запънал се на премиерския стол, той остава глух за призивите на протестиращите българи в цялата страна и чужбина за „Оставка!“ - неговата на Гешев и цялата „шайка“. Хората не искат рестарт на Борисов, хората искат промяна!