Борисов няма да подаде оставка защото е загрижен за България

Бойко Борисов

Трусовете в страната не стихват. След множеството скандали (къщи за гости, злоупотреба с фондове, апартаменти за политици на преференциални цени, един боклук, една подпорна стена, една частна акватория, едно имение в Барселона, едни снимки в една спалня, едни sms-и и други телефонни разговори и т.н.), които разклатиха позаспалото ни общество, последваха протестите, които клатят окупираната от години власт от Борисов.

Но „премиера слънце“, който е „загрижен“ за благото на българите даде ясно да се разбере, че няма да предаде властта без кръв, като коментира провокациите от последния протест с хвърляне на червена боя по полицаите така: 

"Аз видя ли кръв на улицата и веднага тръгвам. Те знаят това и затова хвърлят тези пликчета с червена боя, за да създават впечатление за кръв."

Освен това Борисов е убеден в това, че само той може да управлява страната и във властта го задържа само отговорността му към България.

"Нищо не ни задържа в управлението, освен отговорността за това, че ще счупят държавата. Тези не могат да управляват. Доказали са го. С всяко тяхно влизане в управлението, се затварят еврофондовете. Дойдат ли БСП, веднага спират", каза Борисов в свое изявление, внушавайки едва ли не, че ако не управлява ГЕРБ, ще управлява БСП (което за съжаление може би не е много далеч от истината).

"Ще пострада народът. Да не би да е удоволствие да си премиер? Да не би да е много приятна работа? Кой от тези на площада е по-опитен от нас. Когато моята партия ми поиска действия, аз ги привеждам в изпълнение, затова съм поискал оставките от името на ГЕРБ, не че са лоши, а са сочени само с пръст“, коментира днес Борисов след коалиционен съвет между ГЕРБ и Обединени патриоти.

Той отново подчерта своите заслуги в управлението и какъв напредък има.

"България е пример за финансова стабилност, страната ни влезе в Банковия съюз и чакалнята на Еврозоната. В първата тройка сме на държавите с най-добри финанси. Вътрешният министър положи огромни усилия - няма неразкрито убийство, няма поръчителство за побой над журналисти и да не е разкрито". 

"Емил Караниколов - министърът на икономиката, 3 години способства за повишаване на БВП. Рекорден ръст на инвестициите и рекорд на БВП. Гротеска е, че партия като БСП може да иска вот на недоверие. Мотивите им са изсмукани от пръстите. От тях нула свършена работа за кризата в Перник", заяви още премиерът.

"Сега едни хора са недоволни от едно, други - от друго. Като гледам лицата на протестите - познавам ги всичките. Не си представям и държавата да се управлява от такива хора. Тя ще катастрофира мигновено. Убеден съм, те са управлявали. Служебно правителство - абсурд", беше категоричен Борисов.

В духа на своя премиер, главният прокурор Иван Гешев също заяви, че категорично няма да подаде оставка. Той подчерта, че работи за хората и ще продължи борбата си с мафията и битовата престъпност.