Бойко Борисов - за комунизма с любов...и "тежкия комунистически режим"

„Дълги години страната ни беше управлявана от тежък комунистически режим, българите нямахме право на избор и свободно движение. Последваха кризите, до които бяхме докарани от същата комунистическа партия – срив на българския лев, изчезване на спестяванията на хората, свръхинфлация, глад и мизерия. Логично, много българи потърсиха своя шанс за оцеляване и развитие зад граница. През последните години у нас има видим напредък.

Кабинета на Борисов очаквано оцеля при вота на недоверие

Кабинетът  на Бойко Борисов очаквано оцеля при поредния, четвърти вот на недоверие, внесен от БСП заради водната криза в Перник, мръсния въздух и вноса на отпадъци. 

Депутатите от "Атака", които официално са опозиция, подкрепиха управляващите, а колегите им от "Воля" гласуваха "въздържал се".

Искането за оставката бе подкрепено само от 102 депутати от БСП и ДПС, като ДПС отново бяха лишени от гласа на депутата си Делян Пеевски, който не ходи на работа.

Меркел и Борисов въпреки САЩ

Неотдавна САЩ въведе ограничителни мерки по отношение на газопроводите "Северен поток 2" и "Турски поток", тъй като двата проекта няма да осигурят енергийна диверсификация за Европа, а по-голяма зависимост от Русия. Въпреки това германският канцлер Ангела Меркел и българският премиер Бойко Борисов не смятат да се съобразят с този факт. 

САЩ са против втората линия на газопровода "Турски поток"

 

Заместник държавният секретар по политическите въпроси Дейвид Хейл заяви в интервю за БНР, че САЩ са против втората линия на газопровода "Турски поток". Тя е предназначена да доставя газ за Югоизточна Европа през България и се разглежда като геостратегически проект на Русия.

Официално откриха "Турски поток"

Проведе се церемонията по откриването на  „Турcки пoтoк“ в Истамбул. 

Руcкият прeзидeнт Влaдимир Путин коментира, че проекта е резултат от доброто руcкo – турcкoтo пaртньoрcтвo и го определи кaтo бeзпрeцeдeнтeн пo мaщaб.

На къде отива ЕС

 

"Дъното на ЕС" - една статия на германско издание "Шпигел", която разглежда дъното на ЕС, където е България.

Повод за статията е миналогодишния доклад на Европейската комисия за атестация и оценка на България и Румъния в областта на реформите и върховенството на закона. Доклада се изготвя всяка есен и е част от мониторинга по Механизма за сътрудничество и проверка, на които са подложени двете страни, след присъединяването им към ЕС през 2007 г.

Борисов се качи на американски самолетоносач

 

Премиерът Бойко Борисов се качи на американския самолетоносач „Хари С. Труман”, съобщават от правителствената пресслужба. Заедно с него на борда бяха вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, началникът на отбраната генерал Андрей Боцев, командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов и командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков. С делегацията бе и американският посланик в София Херо Мустафа.

Новият американски посланик Херо Мустафа се срещна с премиера Борисов

България и САЩ са съюзници и стратегически партньори. Между нашите две страни е установен устойчив политически диалог на всички равнища. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на среща в министерския съвет с извънредния и пълномощен посланик на САЩ Херо Мустафа. Премиерът поздрави Херо Мустафа за назначаването й като посланик в София.

Това съобщават от правителствената пресслужба.

Разследване уличава премиера Борисов във връзка с „Войната за трупове“

 

Журналистическо разследване на българската секция на радио „Свободна Европа“ показва смущаваща връзка на премиера Бойко Борисов със собствениците на фирма „Син кръст“. Компанията пък е посочена от друго журналистическо разследване – на Генка Шикерова, като съмнително облагодетелствана при унищожаването на животински трупове. Нейният материал, озаглавен „Войната за трупове“, не бе излъчен от Нова телевизия.

Борисов: Едното е 2.2 млрд, другото – 40 милиона

„Лично настоявах с колегите да подкрепим ремонта на Су-25, така че и пехотата да имат поддръжка от въздуха с един от най-добрите самолети. Едното (8-те Ф-16) е 2.2 млрд.