Русия с различна версия за срещата на Путин и Борис Джонсън

Вчера говорителят на Борис Джонсън направи изявление по повод срещата на министър-председател Борис Джонсън и президента на Русия Владимир Путин  в Давос.

"Премиерът заяви, че няма да има нормализиране на двустранните отношения, докато Русия не прекрати дестабилизиращите си действия, застрашаващи Обединеното кралство и нашите съюзници и представляващи заплаха за сигурността на нашите граждани и общество", каза говорителя на Джонсън.

Меркел и Борисов въпреки САЩ

Неотдавна САЩ въведе ограничителни мерки по отношение на газопроводите "Северен поток 2" и "Турски поток", тъй като двата проекта няма да осигурят енергийна диверсификация за Европа, а по-голяма зависимост от Русия. Въпреки това германският канцлер Ангела Меркел и българският премиер Бойко Борисов не смятат да се съобразят с този факт. 

Официално откриха "Турски поток"

Проведе се церемонията по откриването на  „Турcки пoтoк“ в Истамбул. 

Руcкият прeзидeнт Влaдимир Путин коментира, че проекта е резултат от доброто руcкo – турcкoтo пaртньoрcтвo и го определи кaтo бeзпрeцeдeнтeн пo мaщaб.

Доналд Тръмп отказа срещата с руския президент Владимир Путин

 

Американският президент Доналд Тръмп съобщи в "Туитър", че е решил да се откаже от двустранна среща с руския президент Владимир Путин в рамките на срещата на високо равнище на Г-20 в Аржентина.

Доналд Тръмп обмисля да отмени срещата с Путин

 

Планираната среща между президентът на САЩ Доналд Тръмп и руския президент Владимир Путин в кулоарите на срещата на високо равнище на Г-20 в Буенос Айрес в петък и събота може би няма да се състои, съобщават от "Ройтерс".

Поради агресията на Русия в Керченския проток срещу трите украински военни кораба американският президент е обяснил, че може да отмени срещата. Той очаква пълен доклад от своя екип за заловените от Русия кораби и техните екипажи и това ще бъде определящо.

Путин предупреди Европа да не доставя от САЩ ракети със среден и малък обсег

 

На пресконференция руският президент Владимир Путин предупреди, че ако САЩ се откаже от сделката позната като „Договор за ликвидиране на ракетите със среден обсег на действие” (ДЛРСОД) „ситуацията ще бъде екстремно опасна.”

Ако САЩ доставят в Европа ракети със среден и малък обсег, то Русия ще бъде принудена да отговори реципрочно.

"Убийците от Солсбъри": Не сме агенти, ходихме да видим катедралата

 

След като Англия обяви имената на руските агенти обвинени в отравянето на бившия разузнавач Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия с нервнопаралитично вещество от групата "Новичок", главния редактор на финансираната от руската държавна телевизия RT излъчи интервю с тях.

Австрия - страната с афинитет към Русия

 

Австрия е страната, която освен, че има афинитет към Русия не се притеснява да го демонстрира открито.

Тя е една от малкото страни в ЕС, която отказа да експулсира руски дипломати в рамките на "аферата Скрипал", след като уточни, че иска да запази в качеството си на "неутрална страна" възможността за диалог с Кремъл.

САЩ и Русия привидно “заровиха томахавките”

 

Дългоочакваната среща между Доналд Тръмп и Владимир Путин започнала с един час закъснение в напрегната обстановка, завърши с привидно примирие. След разговора на четири очи, продължил 2 часа и 10 минути, двамата лидери изразиха своето задоволство и определиха срещата като много продуктивна.