Рейтингът на одобрение на Путин намалява, докато Covid-19 се разраства в Русия

Той се проваля: рейтингът на одобрение на Путин намалява, докато Covid-19 се разраства в Русия, пише Guardian.

Денят с рекордно висок брой коронавирусна инфекция е странно време да се обяви поетапна отмяна на мерките срещу пандемията, но това направи Владимир Путин в понеделник, когато обяви, че „неработните дни“, наложени от Кремъл в края на март, ще приключи от вторник.

Франция и ЕС призовават за сближаване с Турция и Русия

Призивите на Франция за cближaвaнe c Руcия продължават в унисон с европейските. Нa cрeщaтa нa външнитe миниcтри в Хървaтия, първият eврoпeйcки диплoмaт Жoзeп Бoрeл отправи призив зa пo-дoбри oтнoшeния нa Eврoпa c Руcия и Турция, предадоха oт Frаnсе 24.

Срещата на министрите се проведе пo врeмe нa рaзгoвoритe мeжду руcкия прeзидeнт Влaдимир Путин и турcкия държaвeн глaвa Рeджeп Eрдoгaн.

Румен Радев потвърдил визитата си в Русия за деветомайския им празник

 

От пресслужбата на Кремъл съобщиха, че днес се е провел телефонен разговор между президентите Румен Радев и Владимир Путин, по инициатива на българската страна.

В съобщението се казва, че двамата са обсъдили реализирането на съвмести проекти в сферата на енергетиката, както и други актуални въпроси на руско-българското сътрудничество.

По време на разговора Румен Радев е потвърдил участието си на тържествата в Москва, които ще се проведат на 9 май 2020 г. и са посветени на 75-годишнината от победата на СССР във Великата Отечествена война, уточняват от Кремъл.

Русия с различна версия за срещата на Путин и Борис Джонсън

Вчера говорителят на Борис Джонсън направи изявление по повод срещата на министър-председател Борис Джонсън и президента на Русия Владимир Путин  в Давос.

"Премиерът заяви, че няма да има нормализиране на двустранните отношения, докато Русия не прекрати дестабилизиращите си действия, застрашаващи Обединеното кралство и нашите съюзници и представляващи заплаха за сигурността на нашите граждани и общество", каза говорителя на Джонсън.

Меркел и Борисов въпреки САЩ

Неотдавна САЩ въведе ограничителни мерки по отношение на газопроводите "Северен поток 2" и "Турски поток", тъй като двата проекта няма да осигурят енергийна диверсификация за Европа, а по-голяма зависимост от Русия. Въпреки това германският канцлер Ангела Меркел и българският премиер Бойко Борисов не смятат да се съобразят с този факт. 

Официално откриха "Турски поток"

Проведе се церемонията по откриването на  „Турcки пoтoк“ в Истамбул. 

Руcкият прeзидeнт Влaдимир Путин коментира, че проекта е резултат от доброто руcкo – турcкoтo пaртньoрcтвo и го определи кaтo бeзпрeцeдeнтeн пo мaщaб.

Доналд Тръмп отказа срещата с руския президент Владимир Путин

 

Американският президент Доналд Тръмп съобщи в "Туитър", че е решил да се откаже от двустранна среща с руския президент Владимир Путин в рамките на срещата на високо равнище на Г-20 в Аржентина.

Доналд Тръмп обмисля да отмени срещата с Путин

 

Планираната среща между президентът на САЩ Доналд Тръмп и руския президент Владимир Путин в кулоарите на срещата на високо равнище на Г-20 в Буенос Айрес в петък и събота може би няма да се състои, съобщават от "Ройтерс".

Поради агресията на Русия в Керченския проток срещу трите украински военни кораба американският президент е обяснил, че може да отмени срещата. Той очаква пълен доклад от своя екип за заловените от Русия кораби и техните екипажи и това ще бъде определящо.

Путин предупреди Европа да не доставя от САЩ ракети със среден и малък обсег

 

На пресконференция руският президент Владимир Путин предупреди, че ако САЩ се откаже от сделката позната като „Договор за ликвидиране на ракетите със среден обсег на действие” (ДЛРСОД) „ситуацията ще бъде екстремно опасна.”

Ако САЩ доставят в Европа ракети със среден и малък обсег, то Русия ще бъде принудена да отговори реципрочно.