Доналд Тръмп отказа срещата с руския президент Владимир Путин

Доналд Тръмп

 

Американският президент Доналд Тръмп съобщи в "Туитър", че е решил да се откаже от двустранна среща с руския президент Владимир Путин в рамките на срещата на високо равнище на Г-20 в Аржентина.

"На базата на факта, че (украинските) кораби и моряци не бяха върнати на Украйна от Русия, реших, че ще е най-добре за всички засегнати страни да отменя вече насрочената си среща в Аржентина с президента Владимир Путин," гласи публикацията на Тръмп в "Туитър". "Очаквам значима Среща отново, след като се разреши ситуацията!"

Преди да вземе това решение американският президент е разговарял с държавния секретар Майк Помпео, началника на кабинета Джон Кели и съветника по въпросите на националната сигурност Джон Болтън, това предаде говорителя на Белия дом Сара Сандърс.

Руската страна изрази разочарование от отмяната на срещата.

"Съжаляваме за решението на администрацията на САЩ да отмени планираната среща на двамата президенти в Буенос Айрес", заяви прессекретарят на руския лидер Дмитрий Песков. "Това означава, че обсъждането на сериозни въпроси на международната и двустранната програма е отложено за неопределено време", добави той.