Русия с различна версия за срещата на Путин и Борис Джонсън

Вчера говорителят на Борис Джонсън направи изявление по повод срещата на министър-председател Борис Джонсън и президента на Русия Владимир Путин  в Давос.

"Премиерът заяви, че няма да има нормализиране на двустранните отношения, докато Русия не прекрати дестабилизиращите си действия, застрашаващи Обединеното кралство и нашите съюзници и представляващи заплаха за сигурността на нашите граждани и общество", каза говорителя на Джонсън.

Не се очаква нормализиране на отношенията между Лондон и Москва

 

В неделя се състоя международната конференция за Либия в Берлин, на която взеха участие държавни и правителствени ръководители от различни държави.

В кулоарите на конференцията британският министър-председател Борис Джонсън и президента на Русия Владимир Путин за първи път са говорили лично. Освен за проблемите със сигурността в Либия, Сирия, Ирак и Иран, в разговора е станало въпрос и за отношенията между двете страни.

Англия подкрепи Тръмп за ново ядрено споразумение с Иран

Преди дни американският президент Доналд Тръмп призова европейските страни участващи в ядреното споразумение с Иран да го напуснат и да предложат нова сделка, която да позволи на иранската страна да разгърне потенциала си и в същото време да е от полза за всички.

Борис Джонсън поиска отлагане на Брезкит, но заяви, че това би било грешка

 

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън е изпратил до Брюксел писмо с искане за отлагане на Брекзит, но без неговия подпис, съобщава Би Би Си като се позовава на източник от "Даунинг стрийт". Изпратено е и второ писмо, подписано от Джонсън, в което той заявява, че според него отлагането би било грешка.

Европейските лидери одобриха сделката за Брекзит, предстои гласуване в британския парламент

 

Европейските лидери одобриха единодушно споразумението за Брекзит, което бе договорено в последния момент след тежки преговори между ЕС и Великобритания. Това стана ясно след заседанието на Европейския съвет в Брюксел.

Пробив: Лондон договори сделка с ЕС за Брекзит без твърда граница в Ирландия

 

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер обяви, че Великобритания и Европейския съюз са постигнали ново споразумение за Брекзит, съобщава Ройтерс. "Когато има воля, има сделка – имаме я! Тя представлява справедливо и балансирано споразумение за ЕС и за Великобритания и е свидетелство за ангажимента ни да намерим решения. Препоръчвам на Европейския съвет да подкрепи тази сделка", посочи Юнкер.