Борисов се качи на американски самолетоносач

 

Премиерът Бойко Борисов се качи на американския самолетоносач „Хари С. Труман”, съобщават от правителствената пресслужба. Заедно с него на борда бяха вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, началникът на отбраната генерал Андрей Боцев, командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов и командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков. С делегацията бе и американският посланик в София Херо Мустафа.

Американският посланик: След 3 г. България може да е най-атрактивната за US компании в региона

 

„След три години България може да бъде най-атрактивната дестинация в региона за американските компании“. Това заяви посланик Херо Мустафа на организираната от Американската търговска камара в България бизнес закуска. Това е и първата програмна реч на новия посланик на Вашингтон в София. Това става и в навечерието на срещата между премиера Бойко Борисов и американския президент Доналд Тръмп в Белия дом в понеделник.

Новият американски посланик Херо Мустафа се срещна с премиера Борисов

България и САЩ са съюзници и стратегически партньори. Между нашите две страни е установен устойчив политически диалог на всички равнища. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на среща в министерския съвет с извънредния и пълномощен посланик на САЩ Херо Мустафа. Премиерът поздрави Херо Мустафа за назначаването й като посланик в София.

Това съобщават от правителствената пресслужба.