Борисов смята, че оставката му не стои на дневен ред

Бойко Борисов

Стана ясно, че Борисов не само няма намерение да подава оставка, но дори се забавлява с недоволството на хората.

Вчера във видимо добро настроение Борисов публикува във „Фейсбук“ снимка, на която е с внуците си и написа "Домът е там, където те се усмихват. Винаги е добре да си поговориш с дете, най-верните решения идват от тях. Време за техните усмивки и моите решения!".

Предвид продължаващите вече месец протести в цялата страна и чужбина, мнозина изтълкуваха неговия пост като намерение най-после да постъпи като държавник, а не като диктатор и да подаде исканата му оставка, но изглежда да се очаква от Борисов логично и правилно решение е грешка.

Днес нежеланият премиер без всякакво притеснение, демонстрирайки пълен непукизъм относно случващото се на улицата направи инспекция на борбата с пожарите в общините Свиленград и Тополовград, продължавайки своята пиар акция като излъчи посещението си на живо в своя профил във „Фейсбук“.

Той коментира вчерашният си пост в мрежата като каза, че "Най-добре е да си сверяваме нещата с децата", "Каквото и да им кажа на малките - правят обратното, докато не дойде майка им да се скара. Актуалната политическа обстановка е точно такава".

Какво точно се крие зад философското му заключение може само да гадаем, но днес той  категорично даде да се разбере, че оставка му не стои на дневен ред. 

"Ами, и аз искам оставката на Радев. Всеки иска оставка на някой, един може да иска на Лозан Панов, друг - на Радев, трети - на Борисов", заяви премиерът и потвърди заявката си полицията да не използва сила срещу протестиращите.

"Със сила няма да бъдат премахвани (барикадите и палатковите лагери - б.р.)", заяви той и изтъкна, че "винаги съм се възхищавал на генералите, които връщат децата на майките живи, здрави и небити".

Затова било неговото разпореждане да се говори с добро с протестиращите и по този начин да бъдат убеждавани да премахнат блокадите.