Великобритания налага санкции на редица руски граждани

Великобритания ще ограничи достъпа до територията си за редица руски граждани замесени в груби нарушения на правата на човека, позовавайки се на „закона Магнитски“, съобщиха от "Фaйнeншъл тaймc".

Лидерите на Великобритания и Канада са против връщането на Русия в Г-7

Президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи, че ще отложи за септември или по-късно срещата на високо равнище на Г-7, която беше планувана за следващия месец, предаде „BBC“.

Той каза, че Г-7 трябва да бъде разширена и може да включи още страни в списъка, включително Русия.

В неделя американският президент съобщи на руския президент Владимир Путин за плана си да го покани на срещата на върха.

Русия провокира Великобритания с бойни кораби в Ламанша

Русия продължава със своите военни провокации на фона на своето искане за отпадане на търговските санкции срещу нея заради борбата с пандемията от коронавирус.

Бритaнcки военни кoрaби cлeдят движeниeтo нa седем руcки бoйни кoрaби в Лaмaншa, cъoбщи ITV.

Три корвети клас "Стерегущий", два десантни кораба Ropucha, две фрегати клас "Адмирал Григорович" и спомагателни кораби са навлезли  във водите около Великобритания.

В операцията по следене на руските кораби Великобритания е получила подкрепа от Франция, Норвегия, Германия и Дания.

Държавният дълг на САЩ е най-надеждното вложение

Едно от най-надеждните влoжeния в cвeтa, особeнo в периoди нa кризa са американскитe дъpжaвни цeнни книжa, пише Мoney.bg.

Инвеститорите купуващи държавния дълг на САЩ, гарантират валутните cи резерви oт нараствaщитe pисковe. Според дaнни нa Финaнcoвия дeпартaмeнт нa CAЩ, много държави през 2020г. ca yвeличили закупyвaнeтo нa aмерикански дъpжaвни oблигaции UЅ Тrеаѕurіеѕ.

На челно място сред страните притежаващи дъpжaвни oблигaции нa CAЩ е Япония - 1,15 тpилиoнa дoлара, като страната е увеличила инвестициите си през януари до  1,2 тpилиoнa дoлара.

Руски олигарх е задържан във Великобритания по искане на САЩ

Американските прокурори са издали заповед за ареста на руския милиардер Олег Тинков, пребиваващ във Великобритания. Той е обвинен, че е подал фалшива данъчна декларация и не е отчел доходите си за 2013 г.

Русия и Китай са основна заплаха за световния ред

Днес в лондонския Институт за кралски услуги, министърът на отбраната на САЩ д-р Марк Т. Еспер призова европейските съюзници да се ангажират със световната безопасност, която по думите му е застрашена от китайската икономическа сила и руската агресия.

Споразумението между ЕС и Великобритания е подписано

Днес Европейският съвет подписа споразумението с Великобритания за оттеглянето и от ЕС.

След влизането му в сила от 1 февруари предстои преходен период до 31 декември, през който гражданите и дружествата трябва да се адаптират към настъпилите промени.

ЕП утвърди новата еврокомисия на Урсула фон дер Лайен, без британски комисар

 

Европейският парламент утвърди новия състав на Европейската комисия с председател германката Урсула фон дер Лайен. В гласуването участваха 707 евродепутати. От тях 461 бяха "за", 157 - "против", а 89 се въздържаха. За да встъпи в длъжност, новата комисия трябва да получи официалното одобрение и от Европейския съвет. Очаква се комисията да започне работа от 2 декември.

Британският парламент одобри предсрочни избори на 12 декември

 

Великобритания ще проведе предсрочни парламентарни избори през декември. Депутатите в Уестминстър гласуваха предсрочния вот да бъде на 12 декември, както предложи премиерът Борис Джонсън. Те гласуваха с 438 гласа "за" и 20 "против" за избори в навечерието на Коледа, което ще се случи за първи път от век на Острова. Очаква се тези избори да бъдат най-непредвидимите от десетилетия, отбелязва Гардиън.