Франция, Великобритания и Германия обвиниха Иран за нападението в Саудитска Арабия

 

Франция, Великобритания и Германия заявиха, че за тях вече е ясно, че Иран е отговорен за нападението срещу саудитски петролни съоръжения на 14 септември, съобщава Ройтерс.

САЩ разполагат Ф-35 във Великобритания през 2021 г.

 

САЩ възнамеряват през 2021 г. да разположат изтребители-бомбардировачи от пето поколение F-35 в базата на Кралските военновъздушни сили Lakenheath. Това съобщи на брифинг командирът на американските ВВС в Европа и Африка генерал Джефри Харигиан. "Нашата цел е да засилим оперативните възможности между САЩ и съюзниците, включени в програмата F-35", обяснява Харигиан.

Британското разузнаване: Подкрепяни от Иран терористи може да ударят страната

 

Има реална опасност подкрепяни от Иран терористи да извършат атаки във Великобритания, ако кризата между Лондон и Техеран се задълбочи, предупреждават източници от британското разузнаване, цитирани от "Дейли телеграф". Според разузнаването след Русия и Китай Иран представлява най-голяма опасност за националната сигурност на Обединеното кралство.  

Британският посланик в САЩ с оставка след критика от Тръмп

 

Британският посланик в САЩ Ким Дарок заяви, че е подал оставка. Това става ден след като президентът Доналд Тръмп заяви, че Дарок „не е харесван и одобряван в САЩ, ние повече няма да работим с него“.