Борисов е възмутен от негативната оценка на ЕК за свободата на словото у нас

Бойко Борисов

 

Бойко Борисов е недоволен от новия мониторингов доклад за напредъка на България и по специално от негативната оценка за свободата на словото у нас.

Премиерът на България призова за дебат по темата с участието на ресорните европейски комисари и даде примери колко свободно е словото в страната ни.

"Знам, че има страни, в които 2-3-5 пъти в годината се правят карикатури за премиер, за президент – в България това е всеки ден", коментира Борисов.

"На кого какво е забранено? Олигарх създал си медия, за да защитава това, което е откраднал, изведнъж ние не трябва да го пипаме този олигарх, който и да е той, говорим по принцип", допълни той.

Според министър председателя всичко в България е открито и прозрачно.

"Няма нещо, което в тази тема да ни притесни, няма информация, няма каквото и да е нещо да е скрито в България и да не е публикувано, напротив фалшиви и жълти новини – колкото искате", каза още Борисов и даде още примери за това как се показват средни пръсти, как членове на кабинета са наричани "мърша", "боклуци" и на цялата тази "толерантност" от страна на управляващите "някой да излезе и да каже, че няма свобода на медиите".