Майк Помпео в Гърция: Не можем да позволим на никого да извършва незаконни сондажи

 

Не можем да позволим на никого да извършва незаконни сондажни дейности. Това заяви в Гърция държавният секретар на САЩ Майк Помпео на среща с министъра на външните работи на Гърция Никос Дендиас. Двамата подписаха подписаха Протокол за изменение на вече съществуващото Споразумение за сътрудничество в областта на отбраната между Гърция и САЩ от 1990 г.

Лявата СИРИЗА раздавала златни пенсии по 24 000 евро месечно

 

Новото гръцко консервативно правителство на Кириакос Мицотакис обяви, че спира шокиращо високи пенсии, които лявата СИРИЗА е раздавала на избрани хора. Мнозинството от гръцките пенсионери са шокирани от новината, пише изданието „Български новини“.

Крайнолявата Сириза разгромена на изборите в Гърция, Мицотакис поема властта

 

Лидерът на дясноцентристка партия Нова демокрация Кириакос Мицотакис е новият премиер на Гърция, след партията му разгроми на изборите в неделя управляващата крайнолява коалиция Сириза на Алексис Ципрас

Тагове

САЩ планира да увеличи военното си присъствие в Гърция

Началникът на Обединените генерални щабове на САЩ генерал Джоузеф Дънфорд заяви, че САЩ ще увеличат допълнително военното си присъствие в Гърция, пише електронното издание Military Times.

За сега няма конкретни планове за нови военни бази, но се разглеждат варианти за разширяване на двустранните учения между двете страни, както и увеличаване на американските кораби и самолети.

До две години България ще може да получава газ от Азърбейджан

 

На границата между Гърция и Турция успешно са свързани Трансадриатическия газопровод (TAP) с Трансанадолския газопровод (TANAP), предаде БТА.

Тази връзка е част от реализацията на азърбейджанския газов проект "Южен газов коридор", който се състои от няколко съоръжения - в Каспийско море, в Южен Кавказ и Турция. По него ще се транспортира природен газ от находището "Шах Дениз II" в Каспийско море към Турция и оттам - към европейските пазари.

"Германският модел" поляризира еврозоната - в Германия растат приходиде, в други страни растат дълговете

 

Европейските лидери празнуват края на кризисната програма на свръхзадлъжняла Гърция. След няколко години дълбока рецесия и три спасителни програми Атина вчера официално напусна опеката на кредиторите си - еврозоната и Международния валутен фонд (МВФ) - и отново започва да се финансира сама на пазарите.

Еврозоната не е магическо решение за проблемите в България

 

"България само ще загуби от влизането в еврозоната", това каза икономистът Стив Ханке в предаването „120 минути“ по бТВ.

Стив Ханке e световно признат анализатор на финансовия свят. Професор по приложна икономика от университета „Джон Хопкинс“ в САЩ и икономически съветник на президента Роналд Рейгън. У нас е познат като един от хората, които стоят зад въвеждането на валутния борд.

Гърция изгони двама руски дипломати

 

Гърция беше една от европейските държави, които не експулсираха руски дипломати след обвиненията на Лондон към Москва по случая "Скрипал". Днес обаче, става ясно, че има напрежение между Атина и Москва поради свързани с регионалната сигурност причини.

Тагове