Алексей Навални заяви, че референдума в Русия ще бъде фалшифициран

Навални

Руският президент Владимир Путин неотдавна обяви,че на 22 април ще се проведе референдум за направената реформа на руската конституция, която ще му даде по-голяма власт и правомощия, включитело и право на управление до 2036 г.

Неговият опозиционер Алексей Навални заяви, че този вот ще бъде напълно фалшифициран и призова привържениците си да бойкотират всенародното гласуване. В блога си той пише, че Путин разбира, че ще изгуби този рефрендум и точно затова е отменил всички правила за защита от изборни измами.

“Ето защо аз с цялото си сърце съм с тези, които искат да гласуват “против”, “не” и т.н. Може дори и да гласувам, но това няма да има никакъв смисъл защото при това гласуване няма правила. Има само табло с резултати, което ще се пусне от Ела Памфилова. Не очаквайте на него добър резултат и най-важното, не се обезсърчавайте, когато по телевизията бъде обявено, че цялата страна иска вечен Путин. Ако  го искаше, Кремъл нямаше да се страхува да проведе референдум”, пише Навални.

“Единствената тактика може да бъде непризнаване на резултатите от гласуването и подкопаване на неговата достоверност в очите на тези, които все още не разбират какво се случва”, допълва той.

Междувременно "Роскомнадзор" (федералната служба за надзор в сферата на съобщенията, информационните технологии и масовите комуникации в Русия) са блокирали блога на Алексей Навални, съобщиха от "Радио Свобода".  Достъпът до него е бил отказан със съдебна заповед след делото на милиардера Олег Дерипаска.  Навални пусна филм за връзките на олигарха с вицепремиера на Русия Сергей Приходко.