Американците остават дълбоко подозрителни към Русия

Путин-Русия

Aмериканската общественост остава дълбоко подозрителна към Русия, това показва националното проучване на общественото мнение, проведено в понеделник и вторник по повод на информацията, че Русия е плащала на свързани с талибаните бойци, под форма на предлагани бонуси, за да атакуват и убиват американските войници в региона.

"Ню Йорк Таймс" и "Вашингтон Поуст" писаха по въпроса и съобщиха, че има информация, че няколко американски войници са загинали в резултат на тези действия на Русия.

От проведеното допитване 60% от американците заявяват, че съобщенията за руските действия срещу американските войници са "много" или "донякъде" правдоподобни, като само 21% от анкетираните са заявили, че твърденията не са достоверни, останалите участници не са сигурни.

Анкетата показва още, че 81% от американците разглеждат руския президент Владимир Путин като заплаха за САЩ, а 24% го смятат за "непосредствена заплаха".

35% одобряват действията на Тръмп към Русия, в сравнение с 52%, които не одобряват, а 54% заявяват, че САЩ трябва да накаже Русия с икономически санкции.

9% подкрепят ударите по нейните военни, други 9% искат да продължат напред и да се опитат да подобрят отношенията с Русия, а 29% са казали, че не са сигурни.

По отношение на изнесените доклади, че Русия е давала бонуси на наемни бойци за убийство на американски войници, съветникът по националната сигурност на Белия дом Робърт О"Брайън заяви, че Тръмп ще предприеме "решителни действия", ако докладите се окажат верни. До момента администрацията все още не е обявила конкретни действия.