НАТО призова Русия да сътрудничи на разследването за отравянето на  Алексей Навални

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че алиансът няма никакви съмнения за това, че руският опозиционер Алексей Навални е отровен с вещество от семейството "Новичок", за което се смята, че е разработено като оръжие от страна на Русия.

"Всяка употреба на химически оръжия е проява на тотално неуважение към човешкия живот и е неприемливо нарушение на международните норми и правила", заяви Столтенберг.

Алексей Навални заяви, че референдума в Русия ще бъде фалшифициран

Руският президент Владимир Путин неотдавна обяви,че на 22 април ще се проведе референдум за направената реформа на руската конституция, която ще му даде по-голяма власт и правомощия, включитело и право на управление до 2036 г.

Неговият опозиционер Алексей Навални заяви, че този вот ще бъде напълно фалшифициран и призова привържениците си да бойкотират всенародното гласуване. В блога си той пише, че Путин разбира, че ще изгуби този рефрендум и точно затова е отменил всички правила за защита от изборни измами.

Москва замрази банкови сметки на опозиционера Навални

 

Властите в Русия са блокирали банкови сметки на опозиционния политик Алексей Навални по обвинение в парне на пари. Това съобщи Ройтерс, позовавайки се на информация от руски следователи. Сред блокираните сметки са такива, на основаната от Навални антикорупционна фондация.