Бившия втори обезкървява ГЕРБ

Бившият втори човек в ГЕРБ се изказва в подкрепа на протестите - или по-скоро в подкрепа на "исканията на демократичната общност", допуска предсрочни избори и посочва с кои формации би си партнирал в един бъдещ парламент - с "Демократична България" и с ГЕРБ. Днес той вече не е част от "най-мразената партия", в каквато била превърната ГЕРБ "през последните 10 месеца" (тоест след напускането му), както заяви Цветанов в интервю. Впрочем именно този период заличи до известна степен неговата политическа отговорност за модификацията на ГЕРБ.

Правителството на Борисов уличено в лъжа и разпространяване на фалшива новина от ЕС

Правителството на Борисов е уличено в лъжа и публикуване на фалшиви новини от заместник-председател на Европарламента Катарина Барли. Тя е член на Комисията по граждански свободи (LIBE) и на Работната група за върховенството на закона, която миналата седмица изслуша представители на българската власт и гражданско общество за ситуацията в страната. 

СЕМ: "Всяка физическа и вербална агресия срещу журналисти е недопустима в едно демократично общество"

"Всяка физическа и вербална агресия срещу журналисти е недопустима в едно демократично общество. Особено в държава - членка на Европейския съюз (ЕС), в която зачитането на човешкото достойнство и права, толерантността и разбирателството са основни ценности. Всяко посегателство срещу журналисти или възпрепятстването на тяхната работа е директно посегателство срещу свободата на словото и постиженията на демокрацията", гласи позицията на СЕМ по повод на вчерашните сблъсъци на Националната конференция на ПП ГЕРБ.

Мутри на ГЕРБ блъскат, обиждат и чупят телефона на журналистка

Днес в "София Тех Парк" се състоя Национална конференция на ПП ГЕРБ. Освен с обичайното хвалебствено изказване на Бойко Борисов за това какво е направил за България, събитието ще бъде запомнено с нападението над журналистката от "Свободна Европа" Полина Паунова.

Здрави момчета, прикрити зад маски, част от тях носещи баджове, блъскаха, обиждаха и захвърляха телефона на журналистката от "Свободна Европа".

Според ГЕРБ борбата с корупцията и конфликта на интереси е ефективна

Днес мнозинството в парламента прие доклада на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ). В него е отчетена работата на комисията през 2019 г. 

Кабинета на Борисов очаквано оцеля при вота на недоверие

Кабинетът  на Бойко Борисов очаквано оцеля при поредния, четвърти вот на недоверие, внесен от БСП заради водната криза в Перник, мръсния въздух и вноса на отпадъци. 

Депутатите от "Атака", които официално са опозиция, подкрепиха управляващите, а колегите им от "Воля" гласуваха "въздържал се".

Искането за оставката бе подкрепено само от 102 депутати от БСП и ДПС, като ДПС отново бяха лишени от гласа на депутата си Делян Пеевски, който не ходи на работа.

Разследване уличава премиера Борисов във връзка с „Войната за трупове“

 

Журналистическо разследване на българската секция на радио „Свободна Европа“ показва смущаваща връзка на премиера Бойко Борисов със собствениците на фирма „Син кръст“. Компанията пък е посочена от друго журналистическо разследване – на Генка Шикерова, като съмнително облагодетелствана при унищожаването на животински трупове. Нейният материал, озаглавен „Войната за трупове“, не бе излъчен от Нова телевизия.

Държава пред закриване или как се хаква водоноска

 

Българската специализирана прокуратура явно се е специализирала в правенето на глупости. Официалното изявление на обвинението, че хакери са се добрали до управлението на пръскачките за поливане пред Народното събрание и чакат удобен момент да опръскат официални делегации, предизвика вълна от подигравки в социалните мрежи. Десетки хиляди българи упражняваха чувството си за хумор на гърба на специалните прокурори.

Тагове

Слави Трифонов – новата патерица на ГЕРБ?

 

Ще се превърне ли Слави Трифонов в новата патерица на ГЕРБ? След като шоуменът обяви край на дългогодишното си предаване и намеренията си да създаде партия „Няма такава държава“ и телевизия с работно име „Седем осми“, това изглежда повече от вероятно.

Моделът Цветанов: как да подадеш оставка и да останеш на власт

 

„Прави добро, но започвай от себе си“, обичаше да казва един приятел, перифразирайки известната мантра за доброто. Приятелят го казваше на шега, разбира се. Доказателство за това е фактът, че не стана политик.