Мутри на ГЕРБ блъскат, обиждат и чупят телефона на журналистка

Паулина Паунова

Днес в "София Тех Парк" се състоя Национална конференция на ПП ГЕРБ. Освен с обичайното хвалебствено изказване на Бойко Борисов за това какво е направил за България, събитието ще бъде запомнено с нападението над журналистката от "Свободна Европа" Полина Паунова.

Здрави момчета, прикрити зад маски, част от тях носещи баджове, блъскаха, обиждаха и захвърляха телефона на журналистката от "Свободна Европа".

Полина Паунова, която отива на събитието, за да го отрази разказва, че в началото на конференцията на ГЕРБ е имало физически сблъсъци между млади мъже с маски и протестиращи срещу правителството, успели да влязат на територията на събитието.  В опита и да разбере повече за агресорите от страна на ГЕРБ, те няколко пъти й отнемат телефона, с който ги снима и го захвърлят надалеч.

Всичко това се разиграва пред погледите на мъже с обозначения, че са от ГЕРБ, които стоят безучастно. Не само това, на заснет клип се вижда как възрастен мъж с бадж, който очевидно е от организаторите на събитието се намесва нарича журналистката „боклук“, оправдава поведението на младежите захвърлили телефона и и се опитва да я отпрати като заявява, че присъствието и не е желано.

Това е поредния скандал, който нагледно показва какво е отношението към свободните журналисти и хората в тази държава, които са извън пария ГЕРБ.

И колкото хвалби да сипе от трибуната Борисов за своите успехи и постижения, само на метри от него се вижда голата истина.