Слави Трифонов – новата патерица на ГЕРБ?

Вероятният бъдещ партньор на ГЕРБ

 

Ще се превърне ли Слави Трифонов в новата патерица на ГЕРБ? След като шоуменът обяви край на дългогодишното си предаване и намеренията си да създаде партия „Няма такава държава“ и телевизия с работно име „Седем осми“, това изглежда повече от вероятно.

След като години си разменяха словесни удари и подигравки с премиера Бойко Борисов, гологлавият водещ втрещи цяла България, като преди няколко месеца в шоуто си направи най-лакейското интервю с Борисов. Премиерът има доста такива в колекцията си, но Трифонов безапелационно си извоюва първото място в нея. Което накара мнозина трезвомислещи хора да се запитат дали пък предишните вражди между двамата не са били театър.

След последния от многото скандали между партньорите в „Обединени патриоти“ ГЕРБ очевидно ще има нужда от нов партньор. Управляващите и сега си имат негласна подкрепа от ДПС и особено от БСП, но за нуждите на политическия театър ще имат нужда и от легитимен коалиционен съдружник. И Слави Трифонов изглежда много подходящ.

Трифонов обяви намерението си да прави партия още през 2016 година и дори проведе кастинг за политици. После обаче работата замря. Може би в очакване на подходящия момент. И той дойде. ГЕРБ има нужда от партньор, Слави има нужда от ракета-носител, за да навлезе устремно в политиката. И разбира се, телевизията си върви с партията. БСП също разбра това и си направи телевизия. Атака и НФСБ си имат отдавна и всяка вечер облъчват зрителите си. ГЕРБ нямат нужда от телевизия, всичките са си техни, макар и неофициално.

Единственият недостатък на проекта на Слави Трифонов е изборът на име за новата му партия. Защото ще звучи много интересно името на новата коалиция: „ГЕРБ - „Няма такава държава“. И на всичкото отгоре вярно.

А ГЕРБ, след като обходи всички подходящи за официална коалиция партии, най-накрая зави към чалгата на Слави Трифонов. Бойко Борисов вече обяви, че не иска повече да слуша Веселин Маринов на предизборните концерти на ГЕРБ. Сега навярно ще слушаме Слави.

Така че гответе се вместо „За теб, Българийо“ и „Горчиво вино“ да слушате „Едно ферари с цвят червен, едно за теб, едно за мен, какво му трябва на човекаааа…“

Какво му трябва, наистина.

ГЕРБ и чалга, чалга и ГЕРБ.