100 руски военни и техника кацнаха с два самолета във Венецуела

Два руски самолета с военни и техника кацнаха в Каракас

 

Два руски самолета, превозващи 99 военни и 35 тона военна техника кацнаха в Каракас, съобщават информационните агенции Според руската държавна агенция „Спутник“ това е "в рамките на техническото и военно сътрудничество с Венецуела", а руските военни са там „за консултации“.

Единият самолет е транспортен "Ан-124", другият - пътнически "Ил-62". Те са кацнали пред президентския терминал на международното летище "Симон Боливар".

Руските министерства на отбраната и на външните работи и говорителят на Кремъл не са отговорили на писмените въпроси на Ройтерс във връзка с пристигналите във Венецуела самолети.

Според местни издания във Венецуела са пристигнали  руски военни и бойци от частни военни компании начело с генерал Василий Тонкошкуров - началник на Генералния щаб на сухопътните войски на руската армия. Това съобщават и венецуелски блогъри.

Преди няколко месеца, малко след като Хуан Гуайдо се обяви за временен президент на Венецуела, Ройтерс съобщи, че в Каракас са пристигнали руски самолети с няколкостотин бойци от частната военна компания "Вагнер", които да защитават Николас Мадуро. Присъствието на руски военни във Венецуела обаче така и не беше потвърдено официално.