Прокуратурата задържа поръчителите на побоя над Слави Ангелов

Иван Гешев

След бурния старт на новия си пост като главен прокурор, след множеството показни акции, арести и интервюта Иван Гешев се отдръпна леко от публичното пространство, давайки път на борбата с коронавируса и генерал-майор Венцислав Мутафчийски.

Убийството на журналиста Милен Цветков обаче отново насочи прожектора към родната прокуратура и тя побърза да блесне с разкритие за поръчителите и извършителите на жестокия побой миналия месец, над главния редактор на "168 часа" Слави Ангелов. 

От БНР съобщиха, че се е провела полицейска операция на ул. "Черковна" в София, а обект на действията на силите на реда е "престъпна група за силови действия и нанасяне на телесни повреди".

По информация на Би Ти Ви получена от спецпрокуратурата, при акцията са задържани хора, заподозрени, че са участвали в нападението над журналиста.

Пред БНТ главният прокурор Иван Гешев потвърди, че са задържани поръчителите и извършителите на побоя и изрази надежда до края на деня да се съберат окончателно доказателства за привличането им към отговорност.