Рейтингът на Путин пада до най-ниското си ниво

Владимир Путин

 

Доверието в президента Владимир Путин падна до най-ниското си ниво от две години, поради липса на икономическо подобрение, предаде Блумбърг, позовавайки се на проучване на базирания в Москва център „Левада“.

Въпреки че той остава обществената личност с най-голямо доверие сред хората, рейтингът на Путин се понижи до 35% сред руснаците от 39% през септември и 59% през ноември 2017 г., съобщават още от независимата социологическа компания в сряда.

Икономиката е основното“, заедно с „умората от милитаризма и влошаването на социалната сфера, особено в здравеопазването“, каза по телефона Лев Гудков, директор на Левада.

Анкетата беше проведена на 23-29 януари, като в нея взеха участие 1600 души, а тчетената грешка е не повече от 3,4 процентни пункта.

Въпреки, че Кремъл взима под внимание подобни проучвания, говорителят на президента Дмитрий Песков на конференция пред репортери заяви, че всичко зависи от методологията, която се използва в дадено проучване. По неговите думи има други проучвания, които показват точно обратното, че рейтингът на президента се увеличава.