Страните по света са увеличили своите отбранителни бюджети

 

Според Международен институт за стратегически изследвания, страните по света са увеличили своите отбранителни бюджети с 4% през 2019 г., Това е най-голямото такова повишение в последните 10 години, предава AFP.

Тази промяната до голяма степен се дължи на големите увеличения във военните бюджети на Китай и САЩ.

САЩ отделят средства за противодействие на руската дезинформация и пропаганда в Европа

Белият дом представи на Конгреса на САЩ проект на федералния бюджет на страната за следващата 2021 фискална година. В новия бюджет американската администрация планира да отдели $788 милиона за противодействие на зловредните влияния на Китай, Русия и Иран.

Руските агенти в българската политика започват кампания против закупуването на нови изтребители

 

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки поиска да се направи референдум дали да се закупят нови самолети или определения за това бюджет да отиде за здравната реформа.

Борисов се похвали с 2 млрд. лева излишък

 

Днес много гордо премиерът Бойко Борисов оповести по БТВ, че имаме бюджетен излишък за първото полугодие от 2.02 млрд. лева, като само за месец юли излишъкът е близо 310 млн. лева. Ако този темп се запази до края на годината Борисов прогнозира, че "ще можем да затворим годината с направените разходи и да преизпълним плана".

Добрите резултати според министър председателя се дължат на службите, които се справяли много добре в битката с корупцията и контрабандата.