ЕНП изключи партията на Виктор Орбан

Eврoпeйcкaтa нaрoднa пaртия изключи пaртиятa нa унгaрcкия прeмиeр Виктoр Oрбaн от състава си, cъoбщи Пoлитикo.

Европейската комисия стартира наказателна процедура за нарушаване на върховенството на закона срещу Унгария и Полша. 

Основните опасения на евродепутатите са свързани с независимостта на съдебната система, свободата на изразяване, корупцията, правата на малцинствата, както и ситуацията с мигрантите и търсещите убежище лица.

Поредното наказание за Унгария е изключването на партията на премиера Орбан от ЕНП.

Унгария стои твърдо зад САЩ в конфликта с Иран

 

Унгария няма да изтегля войските си от Ирак докато държавата продължава да спазва споразумението между двете правителства, това е заявил днес  унгарският премиер Виктор Орбан, цитиран от Асошиейтед прес.

Унгария е член на НАТО от 1999 г. и унгарски военни части участват в няколко международни мисии по света. Техните мисии са предимно мироопазващи и свързани с изграждането на партньорства. В момента в Иракски Кюрдистан са разположени около 150 унгарски войници.

Тръмп похвали Орбан за политиката му за мигрантите

 

Американският президент Доналд Тръмп даде висока оценка за политиката на унгарския премиер Виктор Орбан, който е на посещение в САЩ. Тръмп посочи Орбан като лидер, уважаван в цяла Европа заради политиката му за мигрантите, с която е запазил сигурността в държавата си.

Орбан: Лидерите на ЕС са изгубили връзката с реалността

 

Унгарският премиер Виктор Орбан нападна остро лидерите на ЕС, обвинявайки ги в липсва на връзка с реалността. Това заяви той пред унгарско радио, цитиран от „Политико“ и „Ройтерс“.

Орбан призова симпатизантите си да го подкрепят на евроизборите през май, за да покажат на Брюксел, че в Унгария се случва това, което искат унгарците.