Гешев поднови казуса с избягалия в Сърбия Цветан Василев

Иван Гешев

Главният прокурор Иван Гешев е сезирал европейските институции за това, че явно сръбската държава не изпълнява международни споразумения.

Гешев е подчертал, че са изтекли близо 5 години и 6 месеца от изпращането до сръбските власти на първоначалната молба и 4 години и 8 месеца от изпращането на допълнителната молба за екстрадиция на Цветан Василев.

Пред български журналисти в Брюксел, главният прокурор изказа мнение, че Цветан Василев е пазен от Русия с помощта на сръбската държава.

На въпрос от журналист дали ще бъде арестуван депутата от ДПС Делян Пеевски, ако се окаже, че той е високопоставеното лице, което ще бъде санкционирано от САЩ заради корупция, Гешев отговори, че не се притеснява да разследва никого.

"Депутатът Пеевски и всеки друг депутат, министър виждате, че има в ареста, олигарси, които се крият в Обединените арабски емирства, и Цветан Василев в Сърбия го пази руската държава с помощта на сръбската държава... Ние не се притесняваме да разследваме никого", бяха думите на Гешев.