Газовата камера България и историята на един боклук

италиански боклук

 

В края на миналата година италианските власти разкриха мащабна схема на калабрийската мафия Ндрангета, при която огромни количества на италиански боклук се транспортира за България. 

През първата половина на декември карабинерите от Милано задържаха незаконен товар от 815 тона боклуци, предназначени за нашата страна.

При разследването властите в Италия арестували над 300 мафиоти, включително и една българка, съобщиха от NOVA като се позоваха на източници от полицията.

В обществото ни се надигнаха доста въпроси и съмнения по повод на скандала, които за съжаление останаха без отговор от правителството. 

За първи път ли се транспортира такъв боклук от Италия и кой в България е отговорен за неговото посрещане. Каква е съдбата му след като пристигне в страната ни. Също има ли връзка между увеличаването на праховите частици и мръсният въздух, който дишаме с тоновете боклуци от Италия.

Информационното затъмнение и замитането на скандали в България не ни е чуждо, но продължаваме да се надяваме на отговори.

За момента единствената информация, с която разполагаме е, че разследването се води в района на Плевен под прякото ръководство на главния секретар на МВР Ивайло Иванов. Той е обсъдил подробости по следствените действия с премиера Бойко Борисов, главния прокурор Иван Гешев и ръководството на МВР.