Путин обеща на руснаците светло бъдеще

Путин отговаря на въпросите на руснаци в пряк ефир

 

По-добър стандарт на живот и по-високи доходи обеща президентът Владимир Путин на руснаците в предаването, наречено „Пряка линия“, в което отговаря на въпроси на граждани. За първия час в прекия ефир Путин успя да отговори на 12 въпроса от предварително зададените над 1.5 милиона. Първите отговори бяха на въпроси за заплати, медицинско обслужване, екология. „Реалните доходи на гражданите са се понижавали в продължение на няколко години, като най-големият спад е бил през 2016 година. Сега обаче доходите постепенно се повишават“, каза Путин. По думите му темпът на растеж на реалната работна заплата към май 2019 г. е достигнал 2,8 на сто.

Това е 17-ата поред пряка линия, откакто Путин дойде на власт преди 18 години. Според политически анализатори през годините от недвусмислен пиар предаването се е превърнало в инструмент за пряко управление като компенсация за липсващата реална демокрация в страната. По време на предаването тази година част от въпросите на руснаци са били забавяни, за да станат достояние на съответната местна власт, и когато са били обявени в ефир, те вече са били получили своето разрешение. Така на питащия не остава друго, освен да сипе благодарности в ефир за разрешения си проблем.

Тазгодишната пряка линия се провежда в момент, когато популярността на Владимир Путин е чувствително намаляла вследствие на вдигането на пенсионната възраст и увеличаването на ДДС. Путин признава, че има „временни трудности“ заради тези мерки, но уверява, че те започват да дават своите плодове. Той обеща "увеличаване на нивото на живот и на нивото на доходите".

 

Тагове