След загубата на изборите Ердоган при Путин в Москва

Днешната среща на Путин и Ердоган е трета за тази година. Миналата са разговаряли 25 пъти на четири очи

 

Турският президент Реджеп Ердоган, чиято партия на изгуби на местните избори преди седмица големите градове, начело с Истанбул и столицата Анкара, се среща днес с руския държавен глава Владимир Путин. Двамата ще обсъждат въпроси на двустранните отношения, ситуацията в Сирия и други въпроси. Сред темите на разговорите е и доставката на руските ракетни комплекси С-400, уточнява съветникът на Путин Юрий Ушаков.

Сделката за руските ракетни комплекси предизвика влошаване на отношенията на Турция със САЩ. Пентагонът преди седмица предупреди, че спира доставките на оборудване за двата турски Ф-35 заради разполагането на С-400 на турска територия. Турция обаче заяви, че сделката е финализирана и ще се осъществи въпреки острата реакция на САЩ.

Днешното посещение на Ердоган в Москва е първото му задгранично пътуване след местните избори. Това ще е третата му среща с Путин тази година, след разговорите между двамата на 23 януари в Москва и на 14 февруари в Сочи. Миналата година Путин и Ердоган разговаряха 25 пъти на четири очи.

Междувременно стана ясно, че управляващата партията на Ердоган е поискала ново броене на бюлетините в Анкара и Истанбул.