Агента за чуждо влияние в България – Николай Малинов оглави политическа партия

Лидерът на българското национално движение „Русофили” Николай Малинов оглави политическа партия „Възраждане на Отечеството”.

Софийският градски съд внесе изменение в ръководството на политическа партия „Възраждане на Отечеството” и вписа официално Николай Малинов за неин председател, съобщи самият той в интервю за ТАСС, цитиран от БГНЕС.

Соломон Паси: Само в руското посолство има 68 шпиони, в България са стотици

 

В България има руски шпиони, и то много. Само в руското посолство в София са 68 души. Това заяви бившият външен министър Соломон Паси. Според него руските шпиони в България са стотици и техните имена се знаят. „Имахме великолепната възможност по повод отравянето на Скрипал в Лондон да изгоним един-двама от тях, но не го направихме“, допълни Паси. Коментарът му бе направен в сутрешния блок на bTV по повод обвинението в шпионаж срещу председателя на национално движение „Русофили” Николай Малинов.

Разследват движение „Русофили“ за шпионаж в полза на Москва

 

Националното движение „Русофили“ в България е разследвано за шпионаж в полза на Москва. Следствието се води от специализираната прокуратура и ДАНС. В понеделник няколко от шефовете в движението са били отведени на разпит. Засега няма информация за повдигнати обвинения.