САЩ обявиха, че военните учения в Европа ще бъдат частично подновени

Американска армия

Военните учения в Европа ще бъдат частично подновени, това обявиха от американската армия, съобщава Франс прес.

Заради пандемията от Covid-19 най-голямото американско военно разгръщане на континента за последните 25 години "Защитник на Европа 20" беше замразено. Преди това бяха мобилизирани около 4000 американски военни, военна техника и други ресурси необходими за учението.

За да бъдат използвани оптимално тези ресурси през следващите месеци ще бъдат извършени други операции, съобщават от Пентагона.

От 5 до 19 юни ще се проведе американско-полското учение "Съюзнически дух", което беше планирано за май. Учението ще се проведе в северната част на Полша, в голямата военна база в Дравско Поморске, с участието на 6000 войници (четири хиляди американски и две хиляди чешки).

От американскиите сухопътни сили уверяват, че ще бъдт взети всички необходими предпазни мерки срещу вируса, за да се опази здравето на въоръжените сили, които ще участват, както и на местното население.

Освен "Съюзнически дух", са планирани и други операции, в които ще се използват мобилизираните вече ресурси за учението "Защитник на Европа 20", в което беше предвидено изпращането на 20 000 американски войници в Европа.