Русия предупреди поданиците си да не плануват пътувания в чужбина тази година

Виза

Броят на потвърдените случаи на коронавирус в Русия е нараснал с 9,3% до 68 622 през изминалото денонощие. 

Aкo разпространението на коронавируса продължи с тези темпове, cлeд двe седмици някoи руски рeгиoни ще се cблъcкaт c нeдостиг нa бoлнични лeглa, каза кмeтът нa Москвa Ceргeй Coбянин.

Заради пандемията страната затвори границите си и спря почти всички международни полети и други транспортни средства за чужбина, а Путин отложи всички планирани публични чествания, включително военния парад на Червения площад. Той предупреди своите поданици да си останат вкъщи, тъй като епидемията все още не е достигнала своя пик в страната.  

В интервю по националната телевизия, Валентина Матвиенко, председател на горната камара на руския парламент заяви, че през тази година руснаците не бива да планират пътуване в чужбина. Тя каза, че една година не е трагедия, така, че "не планирайте никакви чуждестранни пътувания за тази година", предаде Bloomberg. 

В тази връзка възниква въпроса защо министър Ангелкова говори за отпадане на визите за руски граждани. След като руснаците, които ще пътуват без визи няма да са туристи какви ще са?