Семейство Баневи продължават своите незаконни изцепки и от ареста

к-к Русалка

Абсурдите по родното черноморие продължават напук на кризата с туристи. Сякаш действа някакъв неписан закон „Да изгоним и малкото, които са останали“.

То не са незаконни строежи и бетони, унищожаване на дюни, неприемливи такси за шезлонги и чадъри, а най-новото е такса „алея“ - 6 лв. Нововъведения облог е измислен от подсъдимото семейство Баневи, които стопанисват ваканционния комплекс "Русалка".

Изобретателното семейство, обвинено за пране на пари и данъчни престъпления, е решило, че плажуващите преминаващи през техния имот увреждат изградената инфраструктура и затова трябва да платят такса „алея“. Ако искате да си спестите нововъведената такса на семейство Баневи може да минете по друг път до плажа, който е общински и е по-дълъг с около 20 минути.

Тъй като властта от известно време не е в добри отношения с известното семейство, Министерството на туризма и прокуратурата са се задействали срещу тази „акция Баневи“ за събиране на „джобни“. Издадено е наказателно постановление за 5000 лв. срещу ваканционно селище "Русалка" за установено през 2019 г. нарушение - ограничаване на свободния и безплатен достъп на гражданите до плажове "Русалка - бейби плаж", "Русалка - централен" и "Русалка - каяк".

Оказва се обаче, че на този етап държавата е безсилна да спре събирането на тази такса, защото тече съдебен спор доколко това е законно. Наказателно постановление е обжалвано от "Русалка" пред Районния съд в Каварна и има образувано висящо дело № 95/2020 г.