Акция на МВР в президентството

Президентство

Новината от тази сутрин е, че прокурори и представители на МВР извършват претърсвания на кабинети в президентството.

От администрацията на президента съобщиха, че в 9.00 часа представители на прокуратурата, МВР, Бюрото за защита на свидетелите и поемни лица са представили разпореждане от Софийски военен съд и определение от Специализирания наказателен съд за претърсване на кабинети в президентската институция.

Главният прокурор не даде подробности за акцията, той коментира, че доколкото му е известно тя е свързана с две досъдебни производства. Едното е за секретаря на президента - Пламен Узунов - и е свързано с престъпно сдружение за търговия с влияние, другото е по разследване на Военноокръжна прокуратура.

Относно скандала с Христо Иванов и НСО, Гешев коментира, че прокуратурата няма да се намесва в политически дейности.

"Проблемите на другите институции не са наш проблем, да хванат и да си решат. Президентът един ден казва, че ни няма доверие, сега ни казва да се ангажираме. Сега и аз съм разколебан и раздвоен", каза Гешев.

След скандала с Доган и охраната на НСО, последва изявление на президента, след което акцията на МВР и прокуратурата в президентството. Странно съвпадение на последователността на събитията, което слага въпрос към твърдението на Гешев за това, че прокуратурата не се намесва в политически дейности.