В. Златев: Не знам за какво съм „следващият“, но следващият ми ход е да защитя правата си по съдебен ред

Валентин Златев

Соченият от Валери Симеонов като следващият „гост“ на прокуратурата - Валентин Златев изпрати писмо до медиите, като в него се определи като мениджър, а не „олигарх на прехода“, където се опитвали да го причислят някои „известни и нeизвестни пoлитици“.

Цялoтo пиcмo на Златев:

По повод инсинуациите около името ми, държа да заявя следното:

  1. Никога не съм участвал в разговор с Корнелия Нинова и Васил Божков. Това са тотални глупости, които отказвам да коментирам.
  2. Във връзка с опитите на известни и неизвестни политици да бъда причислен към т. нар. „олигархия на прехода“, заявявам, че в течение на 20 години съм бил мениджър на едни от най-успешните български предприятия, инвестирали над 3,6 милиарда долара в България. За този период те са внесли в хазната преки и косвени данъци за над 21 милиарда долара, разкрили са пряко или чрез свързани с тяхната дейност производства над 13 000 работни места и винаги са спазвали стриктно всички закони. Ако въпросните господа не могат да направят разлика между мениджър и собственик, ги съветвам да се обърнат към някой от многобройните високопрофесионални български юристи, които да им помогнат да разберат тази разлика.
  3. По повод спекулациите относно предстоящите ми свидетелски показания, вярвам, че България е правова държава, член на Европейския съюз, и декларирам, че винаги съм спазвал нормите на закона.

С ясното съзнание, че съм публична личност, често през годините съм подминавал с мълчаливо търпение многобройните злоупотреби с името ми. Смятам обаче, че към днешна дата всички граници на търпимост са преминати.

Не знам за какво съм „следващият“, но следващият ми ход е да защитя правата си по съдебен ред.