"Часът на Милен Цветков"

Часът на Милен Цветков

Убийството на журналиста Милен Цветков отново го върна в ефир. Една много зловеща, абсурдна и неудобна истина. До вчера той беше жив и неудобен,  днес е мъръв и стана за всички добър, интересен и талантлив, журналист с характер и достойнство, който не се страхува да бъде независим. 

Милен Цветков е убит при пътен инцидент, точно, когато стартира новият проект по TV1 "Алтернативата", където той и журналистката Генка Шикерова са водещи. Предаването беше анонсирано като продукция  "от независими и мислещи журналисти за независими и мислещи зрители", но и този път той беше свален от ефир.

Изглежда в държавата на "мисирките", независимите и мислещи журналисти нямат късмет. Независимите и мислещите вече са малко и все по-малко ще стават защото те имат лоша съдба - губят работата си, получават заплахи, бити са, умират в нелепи инциденти.

Един от последните постове на журналисте е: "Маските са, за да мълчите, а не за да ви пазят!" - да така е, маските са, за да мълчим, но това ни пази от лош късмет, който е по-лош от коронавирус.

Светъл път!