Ангелкова одобрява отпадането на визите за руснаци

Ангелкова

В началото на месеца Националния борд по туризъм (НБТ) в писмо до премиера Бойко Борисов поиска да отпаднат визите за руски граждани, с цел по-бързото възстановяване на туристическия сектор след кризата.

Днес в предаването „Лице в лице“ министърът на туризма Николина Ангелкова подкрепи това предложение, като подчерта, че това е особено наложително заради предстоящия труден сезон. Тя каза, че освен за руските  трябва да отпаднат и визите за турските граждани, тъй като очаква много туристи от съседните страни да посетят българското Черноморие, ако разбира се има летен сезон.

Нейният оптимистичен сценарий е, че летен сезон ще има,като се надява той да започне след средата на юни и продължи поне през юли и август.

До колко адекватно обаче ще  бъде решението за отпадането на визите за руснаци, предвид масовото обедняване на руските граждани по ред причини и нарастващия брой на заразените с Ковид – 19? Русия все по-трудно се справя с пандемията и се очаква да стане основно огнище на болестта.

Дори Путин беше принуден да отмени толкова важния за Русия парад, а Ангелкова кани руски туристи, за да съживи туристическия сезон.