Помпео: Романът на Оруел „1984“ е реалност в Китай

 

Антиутопията на Джордж Оруел "1984" е реалност в китайската провинция  Синцзян, където комунистическата власт държи в лагери над 1 милион представители на мюсюлманското малцинство уйгури. Това заяви държавният секретар на САЩ Майк Помпео, цитиран от Ройтерс. Помпео направи своето изявление в реч на среща на християнска организация в Нашвил, щата Тенеси.

САЩ налагат визови ограничения на висши китайски служители заради нарушаване на човешките права

 

Държавният департамент на САЩ обяви, че ще наложи визови ограничения на китайски висши служители заради нарушаване на човешките права по отношение на някои малцинства в района на Синдзян. "Китайското правителство започна силно репресивна кампания срещу уйгури, етнически казахи, киргизи и други членове на мюсюлманските малцинствени групи в автономния регион Синдзян-Уйгур", се посочва в изявление държавният секретар на САЩ Майк Помпейо.

Майк Помпео в Гърция: Не можем да позволим на никого да извършва незаконни сондажи

 

Не можем да позволим на никого да извършва незаконни сондажни дейности. Това заяви в Гърция държавният секретар на САЩ Майк Помпео на среща с министъра на външните работи на Гърция Никос Дендиас. Двамата подписаха подписаха Протокол за изменение на вече съществуващото Споразумение за сътрудничество в областта на отбраната между Гърция и САЩ от 1990 г.

Помпео: Иранската атака срещу Саудитска арабия е „акт на война“

 

Атаките срещу петролната инфраструктура на Саудитска Арабия са „акт на война“. Това заяви държавният секретар на САЩ Майк Помпео при пристигането си в кралството за среща с престолонаследника принц Мохамед бин Салман. Помпео допълни, че вече няма съмнение, че нападенията са дело на Иран.

Помпео обяви нов пакет от санкции срещу Русия заради Украйна

 

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви в Камарата на представителите, че се обмисля нов пакет от мерки за противодействие срещу агресията на Русия в Украйна.