Руски шпиони от ГРУ са имали база за мръсни операции във Френските Алпи

 

Руски шпиони са използвали Френските Алпи като базов лагер за операции в цяла Европа, пише в. "Монд". Според изданието 15 служители на руското военно разузнаване ГРУ, специализирани в убийствата, са били засечени на континента от 2014 г. Те са преминали за последно през Франция през септември 2018 г. Контраразузнаванията на Франция, Швейцария и Великобритания са предприели операция по издирване на руските шпиони.

Генерал от ГРУ, подозиран за покушението срещу Гебрев, е бил засечен и в Каталуня

 

Генералът от руското военно разузнаване, известно като ГРУ, Денис Сергеев, който се свързва с покушението срещу българския бизнесмен Емилиян Гебрев, е бил засечен и в Каталуния. Това показват данни от разследването на испанските власти, които се натъкнаха на връзка между конфликта в Каталуния и руската намеса на Запад. Денис Сергеев, известен и като „Сергей Федотов“, е бил плътно следен от западните служби и данните показват, че е посетил поне десет държави, стигайки до испанската провинция Каталуния.

ГРУ - провалени мисии, разкрити агенти, смърт на високопоставени служители

 

Главното разузнавателно управление (ГРУ) на Руската федерация преживява тежки дни. От известно време то е обект на международно внимание благодарение на своите шумни провали в САЩ, Великобритания, Холандия, Черна Гора и т.н.

Обвинения по случая Скрипал Александър Петров се оказа военен лекар от ГРУ

 

В статия на лондонския в."Дейли Телеграф" е разкрита личността и на втория руски "екскурзиант" обвинен за покушението срещу Сергей Скрипал и дъщеря му във Великобритания.

Латвия обвини Русия за извършване на кибератака срещу нейни държавни учреждения

 

Латвия обвини Русия за извършване на кибератака срещу нейни държавни учреждения.

След САЩ, Великобритания, Холандия и Германия, които по-рано отправиха обвинения, че служители на руското разузнаване са извършили кибератаки срещу базирани на Запад организации, Латвия също обяви, че Русия е направила опит да проникне във външното и военното министерство на страната, както и в други важни учреждения.