САЩ налага допълнителни мита за френски стоки заради френския дигитален данък

САЩ ще обложат с допълнителни мита стоки идващи от Франция за 1.3 млрд. долара. С 25 процента ще се увеличат митата за вноса на френска козметика и дамски чанти, обяви кабинетът на постоянния търговски представител на САЩ.

Този ход от страна на САЩ е в следствие на разследване направено от американските власти, при което е установено, че въведения френски дигитален данък дискриминира щатски високотехнологични компании като "Гугъл", "Фейсбук" и "Епъл.

Световната търговска организация подкрепи САЩ за налагане на мита за европейски стоки за 7.5 млрд.

 

Световната търговска организация (СТО) потвърди, че решението на САЩ да наложат мита върху европейски стоки за 7,5 милиарда долара е справедливо, съобщава CNBC. Организацията потвърди, че администрацията на Доналд Тръмп има право да наложи мита върху европейски стоки заради незаконните субсидии, гарантирани на производителя на самолети Airbus от Германия, Франция, Испания и Великобритания.

Тагове

САЩ ще разследват френски данък върху дигиталните гиганти

 

Президентът на САЩ Доналд Тръмп нареди да започне разследване на решението на Франция да обложи с данъци технологични компании като "Гугъл" (Google), "Амазон" (Amazon) и "Фейсбук" (Facebook), предадоха информационните агенции. Той предупреди, че тази стъпка на Париж може до доведе до налагане на ответни мита върху френския внос.

САЩ готвят нови налози от 25% върху вноса от Китай

 

През юли тази година от администрацията на Доналд Тръмп заявиха, че се планира над 6000 вносни китайски продукти да бъдат обложени с 10% мита, в стоките влизат храни, минарели, стомана и алуминий.

Днес вместо предлаганите 10% върху вноса от Китай вече се планира въвеждането на 25% мита. Стойността на новите налози ще възлезе на 200 млрд. долара и може да бъдат обявени много скоро.

Тагове