Политико: България и Борисов преминаха точката от която няма връщане назад

Джеймс У. Пардю е бивш посланик на САЩ в България (2002-2005), заместник-помощник-генерален секретар на операциите в НАТО както и офицер от американското военно разузнаване.

Бойко Борисов, популисткият лидер на България, е изправен пред народен бунт, който няма да изчезне.

Вече повече от два месеца хиляди българи излизат по софийските улици, за да поискат оставката му. Те осъждат неспособността на правителството да се справи с разрастващата се корупция, влиянието на организираната престъпност и липсата на основни стандарти за демокрация.

Джеймс Пардю: "Имам списък с четири неща, които смятам за сериозни проблеми в България днес"

Бившият американски посланик Джеймс Пардю коментира пред Би Ти Ви забраната от САЩ за българския съдия и семейството му да влизат в страната и борбата с организираната престъпност в България. 

Той каза, че отказа на виза за хора, участващи в корупционни практики е нещо обичайно и по негово време също е имало много такива, като допълни, че такова решение се взима на база солидни доказателства.

Борбата с корупцията и организираната престъпност в България той определи като обнатеждаваща, но подчерта, че това е едва началото и  той е предпазливо оптимистичен.