Лютви Местан: ДПС е инструмент в ръцете на Русия

Лютви Местан

ДПС има две лица и две крила, коментира бившият лидер на движението и настоящ председателя на ДОСТ Лютви Местан пред бТВ. Под думите му едно лице на партията е за “пред хората“ и демонстрира работи за евроатлантическите ценности на страната. Другото лице той определи като "истинското и пошлото".

"Истинската същност на ДПС са руските зависимости и корупционните схеми. ДПС е всичко друго, но не и пронатовска и проевропейска партия", каза Местан.

Според него в партията има политическо и бизнес крило, като "събирателната точка се явява вождът Ахмед Доган". Местан отказа да уточни кой ръководи бизнес крилото на ДПС, като обясни, че това се решавало от Доган.

"Политическото крило представя красивото лице на партията ", каза Местан.

Той коментира, че най-важната задача шред страната е разбиването на монопола на ДПС в смесените райони. Според него "силно ДПС е равно на слабо дясно и дискредитиран евроатлантически път на страната".

Лидерът на ДОСТ каза още, че политическото време на премиера Бойко Борисов изтича и най-вероятно "ще слезе от власт заради тежките зависимости от Доган". Местан призова да се провери по време на управлението на Борисов какъв процент от обществените поръчки са отишли към "фирмите на партия, която се обявява за опозиционна".