Нов палатков лагер - медицинските сестри излизат на безсрочен протест

Медицински сестри-протест

Днес в 18.30 часа ще бъде изграден нов палатков лагер пред Министерството на здравеопазването, това обяви вчера Мая Илиева, председател на синдиката на българските медицински специалисти.

"Утре се събираме за това, че абсолютно има неглижиране на медицинските специалисти от страна на властимащите. Подписва се Националният рамков договор, по който страна са само лекари. Ние, медицинските специалисти, отново сме изключени. Нямаме абсолютно никакви правомощия", каза Илиева, цитирана от БНР.

"Имаме регламентирана практика, но без финансиране. Абсолютно никакво отношение за това, че ние не сме почивали толкова време, че хората са преуморени, че няма кой да работи и абсолютно неглижиране от страна на институциите за злоупотребите и за нарушаване на правилата в системата", каза в допълнение Илиева.

Това не е първият протест на медицинските работници, в началото на месец март тази година, преди обявяването на извънредното положение за коронавируса също имаше протест. На него няколко от протестиращите медицински сестри се барикадираха в Партийния дом, за да бъдат чути исканията им, но усилията им останаха без успех.