За какво служи "находката" от обиска на Бобоков с имена и суми, подхвърлена ни от прокуратурата?

Списък

На 30 май говорителката на главния прокурор Сийка Милева оповести, че при обиск от жилището на бизнесмена Атанас Бобоков (обвинен в данъчни престъпления от незаконен внос и обработка на боклук ) била намерена цветна снимка, на гърба на която са изписани имената на публично известни личности в обществото, някои убити през годините, като срещу имената им са записани големи суми пари от порядъка на 70 млн. долара, 100 млн. лв., 120 млн. лв., 300 млн. лв. и т.н.

По повод на тази „сензация“ премиерът Бойко Борисов коментира, че всеки бизнесмен може да си напише списък и да си го сложи в касата. Той примерно можел да напише и да каже: за кмета на Поморие - 1000 лв., за Горанов - 2000, за Нанков - 3000, за еди-кой си – 4000, така, че задържаният трябвало да обясни какъв е този списък.

Осман Октай от ДПС пък каза, че знае за подобен списък, но с 220 имена в него, които обслужвали политическия елит. Той твърди, че сумата срещу името е размера на кредита, който е получило лицето във времената на прехода. Октай каза още, че в други сейфове имало списъци на политици и магистрати.

Какъвто и да е този списък и каквото и да означават цифрите срещу имената се питаме защо прокуратурата така услужливо ни го подхвърли без той да има някаква стойност на доказателство по разследването на престъпленията в бизнеса с отпадъци и без от него да произтича нещо по НК.

Какво трябва да ни говори тази снимка с имена и цифри? Дали ако на нея фигурираха имената на Домусчиеви, Пеевски, Цацаров, Борисов и т.н. пак щяха да ни я представят?