Кои са „С.Г.Груп“ ООД, получили 75 млн. от държавната ББТ

„С.Г.Груп“ ООД

Главният изпълнителен директор на ББР Стоян Мавродиев всячески се опитва да оправдае скандалния кредит, отпуснат на не по-малко скандалното дружество „С.Г.Груп“ ООД, във време на пандемия и извънредно положение.

Той каза, че сделката е обезпечена с над 500 милиона лева и кредита на „С.Г.Груп“ ООД е отпуснат, за да може дружеството да купи необслужвани проблемни вземания от две търговски банки. Кой е Стоян Мавродиев и доколко може да му се вярва е друга тема. За повече информация - www.dnevnik.bg. Друг интересен момент от биографията Мавродиев е, че баща му е бил шеф на пожарната в Хасково по времето на комунизма.

Кои са обаче „С.Г.Груп“ ООД и каква е дейността им?

Дружеството е печално известно доста отдавна на широк кръг от хора, главно с бруталните си прийоми с които събира просрочени вземания, много често без основание и на ръба на закона.

Хората, попаднали по стечение на обстоятелствата в списъците на въпросната групировка, са подлагани на психически тормоз чрез постоянни телефонни заплахи, обиди и обещания за физическа саморазправа ако не платят дълга си.

Оплаквания от агресивното поведение на дружеството намираме още от 2014 г., когато читател на „Марица“ пише как същите господа са го заплашвали, че ако не плати дълга си (който е много спорен) ще изнасилят дъщеря му. (www.marica.bg)

По-късно през 2016 г. се сблъскваме с друг скандал на колекторската фирма. Оказва се, че има създадено анонимно съдилище, което се произнася в полза на „С.Г.Груп“ ООД по искови молби, които всеки нормален съд би отхвърлил. Читател на Флагман.бг, пожелал анонимност заради агресивното поведение на събирача на дългове, разказва как е получил уведомление от „Арбитражен съд“ към „Професионално сдружение за извънсъдебно решаване на спорове“, за негов дълг отпреди 9 години.

„Чувствам се като в роман на Кафка. Не знам как съм осъден, не знам и как да се защитя. Пратили са ми т.нар. „съдебно решение“, в което са написали, че в „закрито заседание“ са разгледали исковата молба на „С.Г.Груп“ ООД и ми разпореждат да платя общо 249,51 лева. От тях 60 лева са главница, 64 лева и 125 лева юрисконсултко възнаграждение. Посочен е и номер на съдебното решение. Помислих, че е шега. Влязох в сайта на посочения арбитражен съд, но в него нито мога да открия информация за делото, нито някакъв контакт. Посочен е само електронен адрес за кореспонденция. Не ми стана ясно и името на председателя на състава. Спомената е само като „Войнова““, пише читателя на „Флагман“. (www.flagman.bg

Ние от дружество „Свободен форум“ също имахме сблъсък с въпросните „С.Г.Груп“ и то преди няколко месец. Член на дружеството разказа как същите системно са упражнявали психически тормоз по телефона върху неговия баща, които е възрастен и болен, за някакъв дълг отпреди 10 години, към мобилен оператор , за който той няма никакъв спомен. Възрастният мъж е заплашван с физическа саморазправа.

Нека да спрем измамниците От С.Г. Груп - Законните Мутри на много фирми! - Това е група във „Фейсбук“ с близо 3000 последователи, създадена през 2012 г.

„"С.Г. Груп" и " Финанс про колект" са варненски бирници, които заплашват, обиждат и теророзират хората! Нека да ги спрем!“, пише на страницата на групата.

Да ги спрем, но нямаме толкова сили. Въпросната групировка продължава да дерибейства, с любезното съдействие на държавната банка ББР, финансирана с парите на българските и европейските данъкоплатци в условия на пандемия и в момент в който българската икономика е в будна кома.

 

Тагове